13. 09. 2017 - 16:24
Slavni UFC borac dopingovan: Je li ovo i kraj velike karijere?
907
Shares
Slavni UFC borac dopingovan: Je li ovo i kraj velike karijere?

JON JONES

Slavni UFC borac dopingovan: Je li ovo i kraj velike karijere?

13. 09. 2017 - 16:24
0
Shares

Jon Jones, jedan od najboljih boraca UFC-a, i službeno je pao na doping testu nakon što je uzorak “B”, koji je uzet istog dana kao i prvotni pozitivni uzorak “A”, stigao s testiranja.

Jeff Novitzky, UFC-ov potpredsjednik za zdravlje sportaša, potvrdio je da je Jones pao i kod testiranja drugog uzorka. Vijest je prvi otkrio ESPN.

"Uzorak B gospodina Jonesa potvrdio je sve ono što je pokazao i uzorak A", stoji u naknadnom priopćenju USADA-e te je dodano:

"Bitno je, kao što je i ranije navedeno, da se procedura nastavi do kraja prije nego što se izvuku bilo kakvi zaključci o ovom slučaju."

S pozitivnim uzorkom B, Jones će sada krenuti s pravnim procesom koji vodi USADA, UFC-ov partner za borbu protiv dopinga. Nejasno je koliko će to točno trajati. Prvo saslušanje u ovom slučaju je zakazano za 17. oktobra, a dogodit će se u Los Angelesu ispred Atletske komisije Kalifornije, prenosi Fightsite.hr.

Prema važećem pravilniku Jonesu kao ponavljaču prijeti čak četiri godine suspenzije. U posljednjem padu na doping testu bio je pozitivan na Letrozol, a suspendiran je na godinu dana. Sada je pao na oralni steroid Turinabol.

Iako je prošao nekoliko testova uoči meča s Cormierom na UFC-u 214, doduše, za koje su uzeti uzorci krvi, Jones je pao na testu samo dan prije nastupa 29. jula. Tada je testiran njegov uzorak mokraće te je Jones bio pozitivan. Kasnije je otkriveno da se Turinabol ni ne može otkriti testiranjem krvnog uzorka, nego samo uzorka urina.

Učitaj još novosti