13. 09. 2017 - 08:40
ZIZOU POTPUNO VAN TAKTA Izgubio živce i vrištao na svoje pulene
907
Shares
ZIZOU POTPUNO VAN TAKTA Izgubio živce i vrištao na svoje pulene

VRIJEME DA SE UOZBILJE

ZIZOU POTPUNO VAN TAKTA Izgubio živce i vrištao na svoje pulene

13. 09. 2017 - 08:40
0
Shares

Obično mirni Francuz shvatio da je vrijeme da prodrma igrače... Tri kola pet bodova, kada je Zidane stigao u Real kao igrač u ljeto 2001. godine star je bio još gori, završio ga je onim volejem protiv Leverkusena, ali titula nije osvojena, pišu Sportske.

Real je remizirao dvije kod kuće, ima već minus četiri u odnosu na Barcelonu. Ne može se reći da je upaljen alarm, ali je Zidane podigao glas protiv Levantea. Nervozu je izazvao i Macelov crveni, a još više Benzemina povreda, kombinovana sa Ronaldovom suspenzijom na startu šampionata.

Francuz smatra da su njegovi igrači poletjeli i uljuljkali se, nije u pitanju samo demoliranje Juventusa u finalu Lige šampiona, već i pobjeda nad Unitedom u Superkupu.

"Shvatite da je to prošlost. Nemojte da čitate novine i da vjerujete svemu što se priča, niste toliko dobri", vikao je Zidane na igrače.

Optužio ih je da pate od kompleksa više vrijednosti.

"Ne znam odakle vam ideja da ne morate da se dokazujete, ovo je novi izazov, spustite se na zemlju, pognite glavu, potrebna nam je atmosfera i pristup od prošle sezone. Nema potrebe da gledate druge ekipe, opustili ste se, ne razmišljate o sebi", dodao je Zidane.

Mediji tvrde da su u Realu opušteni jer vjeruju da je odlazak Neymara nenadoknadiv za Barcelonu, ali start to baš i ne pokazuje. Vidjet ćemo da li je i Zidane pogrešio kada je insistirao na tome da se ne dovede zamjena za Moratu.

Protiv Hapoela u Ligi šampiona vraća se Ronaldo, ali na "Anoeti" za vikend već neće biti ni Cristiana, ni povređenog Benzeme, pa će vjerovatno u vatru morati da gurne mladog Borju Mayorala.

Učitaj još novosti