12. 09. 2017 - 10:51
U Formuli 1 se spremaju velike promjene: Ovo je malo ko očekivao
907
Shares
U Formuli 1 se spremaju velike promjene: Ovo je malo ko očekivao

ALONSO 'KRIVAC'

U Formuli 1 se spremaju velike promjene: Ovo je malo ko očekivao

12. 09. 2017 - 10:51
0
Shares

Uoči Velike nagrade Singapura u elitnom automobilističkom natjecanju spremaju se promjene koje je prije samo nekoliko sedmica malo ko očekivao.

Glavni krivac je Fernando Alonso koji je vršio pritisak na McLaren da prekine saradnju s Hondom koja je britanskoj ekipi isporučivala katastrofalne motore u zadnje tri sezone.

Šefovi iz Wokinga žele zadržati špansku zvijezdu, a također su i svjesni da ih je Honda gurnula na samo dno pa čine ovih dana sve kako bi prekinuli ugovor i pritom izbjegli platiti ogromnu odštetu Japancima koja stoji u ugovoru u slučaju tog scenarija, prenosi Tportal.

McLaren bi trebao preći na Renaultove motore od sljedeće sezone, a u cijelu priču uključen je Toro Rosso koji bi trebao preuzeti Hondine pogonske jedinice pa bi japanski proizvođač ostao uključen u Formuli 1 i bez dodatnih potraživanja nakon prekida postojećeg ugovora.

Toro Rosso u cijeloj priči poslužit će kao 'pokusni kunić' Red Bullu koji je spreman također preći na Hondine pogonske jedinice, ali samo ako se u bolidu juniorske ekipe pokažu konkurentnima.

Da bi prekinuli svoj ugovor, 'bikovi' kao dio dogovora namjeravaju dati ekipi Renaulta Carlosa Sainza, a njemački mediji tvrde da će već u Maleziji preći u novu ekipu.

U isto vrijeme Williams koji se nadao dolasku Alonsa prelazi na plan B i namjerava dovesti Roberta Kubicu umjesto Felipea Masse.

Promjena pregršt, a službene potvrde očekuju se već ove sedmice.

Učitaj još novosti