11. 09. 2017 - 08:36
BOMBA IZ MADRIDA 'Zidaneovog vanbračnog sina' mijenja...
907
Shares
BOMBA IZ MADRIDA 'Zidaneovog vanbračnog sina' mijenja fenomenalni napadač za kojim ludi Evropa

AS TVRDI

BOMBA IZ MADRIDA 'Zidaneovog vanbračnog sina' mijenja fenomenalni napadač za kojim ludi Evropa

11. 09. 2017 - 08:36
0
Shares

Odigrana su tek tri kola Primere, a Real je već na minus četiri od Barcelone. Zato u Madridu već plaču za Alvarom Moratom, koji redovno zabija golove u Chelseaju. Nevjerovatno zvuči da su se na "Santiago Bernabeu" drugi put olako odrekli klasnog napadača, dok trenutni ofanzivci Reala ne mogu pogoditi ni praznu mrežu.

Nakon 2:2 remija u pretprošlom kolu protiv Valencije, Real je još jednom "kiksao" kod kuće odigravši mršavih 1:1 s velikim autsajderom Levanteom. Uz sve to, ostali su bez Karima Benzeme, koji je morao napustiti teren polovinom prvog poluvremena zbog povrede (odsustvovat će od 4 do 6 sedmica).

"Zidaneov vanbračni sin", kako Alžirca i bivšeg francuskog napadača često zovu, razbjesnio je navijače nevjerovatnim promašajima protiv Šišmiša, a sada je slično ponovio Bale. Velšanin je zapucao dvije vrlo dobre šanse i još jednom pokazao da se nalazi daleko od stare forme.

61400619-zinedine-zidane-karim-benzema-afp

Kada još u timu nema suspendovanog Cristiana Ronalda, Real je u golgeterskom smislu izrazito impotentan, barem to tako izgleda na početku sezone. Igra u polju nije problem, Madriđani stvaraju šanse, ali nema ih ko pretvoriti u pogodak.

Kraljevi su prošle sezone na klupi imali Moratu koji je često ulazio i rješavao utakmice kada bi zakazale glavne zvijezde. Ipak, Zinedine Zidane nastavio je forsirati Benzemu, koji već godinama ima problema s realizacijom.

Zato je mladi Španac po drugi put odlučio napustiti Real i sreću je pronašao u Chelseaju, gdje je u četiri utakmice zabio već tri gola i postao miljenik navijača. I sada se mnogi s pravom pitaju da li je Zidane napravio veliku grešku što je pustio Moratu, a odlučio se ostaviti Benzemu i Balea koji su u godinama.

Zato i ne čudi informacija da je Real pokazao interes za napadača RB Leipziga Timo Wernera, jer žele naći adekvatnu zamjenu za Benzemu, javlja španski AS. Wernera su posmatrali madridski skauti tijekom nedavnog kvalifikacijskog ciklusa, gdje je mladi napadač u dresu Njemačke postiga dvao gola Norveškoj, te tako još jednom impresionirao brojne skaute.

Sjajni napadač pogodio je i protekle sedmice, u gostujućem trijumfu protiv HSV-a i to na fenomenalan način. Inače, Wernera u svojim redovima žele brojni velikani, prije svih Liverpool, Manchester United, Chelsea, Inter, Milan...

Učitaj još novosti