07. 09. 2017 - 19:53
Malonogometna reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na...
907
Shares
Malonogometna reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu beskućnika

OSLO

Malonogometna reprezentacija BiH zauzela 7. mjesto na Svjetskom prvenstvu beskućnika

07. 09. 2017 - 19:53
0
Shares

Na Svjetskom prvenstvu u Oslu Malonogometna reprezentacija beskućnika BiH je pobjedom protiv Irske (7:4) zauzela 7. mjesto u konkurenciji od 48 reprezentacija. Rezultat je ovo dobre igre i zalaganja naših igrača, ali i podrške koju su imali od strane BH Fanaticosa iz Norveške.

- U sportskom smislu, malo je nedostajalo našim momcima da se oni nađu u borbi za jedno od prva tri mjesta. Međutim, kada je riječ o stvarnom cilju ovog projekta i ove reprezentacije, onda s pravom možemo reći da je on ispunjen. Govorili smo i pisali o tome, i oni koji nas prate znaju pozitivnu stranu svega toga, i cijene naš rad ali i zalaganje momaka u cilju što bolje afirmacije države Bosne i Hercegovine, svoje lične afirmacije i svega onoga pozitivnog što naši ljudi nose sa sobom - izjavio je selektor reprezentacije Elmedin Škrebo.

Od 2012. godine kada je MFS-EMMAUS poslao prvu BiH reprezentaciju na SP u Meksiko, grad Doboj i njegov gradonačelnik Obren Petrović su svake naredne godine pomagali ovaj projekat, a tako je bilo i na putu za Oslo. Na isti način podršku projektu od 2014. godine u kontinuitetu pruža i općina Gračanica na čelu s načelnikom Nusretom Helićem.  

Ambasador MFS-EMMAUS-a i reprezentativac BiH Muhamed Bešić je s ovom selekcijom od 2013.godine, a za učešće na ovogodišnjem prvenstvu u Oslu platio je avionske karte za naš tim. Tu je naravno i Nogometni savez Bosne i Hercegovine koji je ove godine osigurao garnituru bijelih dresova za naše reprezentativce, te Nogometni savez Tuzlanskog Kantona.

Čestitamo našim reprezentativcima na odličnoj energiji i pobjedama. Hvala im što su ponosno branili boje naše BiH i bili njeni ambasadori: Muhamed Golub, Ado Mustafić, Ademir Bajrić, Nermin Salkanović, Kenan Žunić, Mevludin Osmanović, Vjeko Matuh, Amir Zulić, Elmedin Škrebo, Vedad Kovačević i Haris Okanović.

Učitaj još novosti