07. 09. 2017 - 16:29
Sušić otvoreno: "Ono na Kipru nije bio poraz, već katastrofa!"
907
Shares
Sušić otvoreno:

U RAZGOVORU ZA BLIC

Sušić otvoreno: "Ono na Kipru nije bio poraz, već katastrofa!"

07. 09. 2017 - 16:29
0
Shares

Bivši selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas trener turskog Alanyaspora, Safet Sušić u razgovoru za Blic podsjetio je da su ambicije naše reprezentacije i ovog puta bile usmjerene na plasman u baraž.

"Nažalost, poslije teško objašnjivog poraza protiv Kipra, sami smo sebi zakomplikovali šanse za doigravanje. Teoretski, priliku za plasman i dalje imamo, pošto smo na drugom mjestu tabele, ali ekipu čeka težak posao jer treba ostvariti pobjede protiv Belgije i Estonije. To se može dogoditi, jer je u fudbalu sve moguće, ali samo ako se pristup igri promijeni za 180 stepeni", rekao je Sušić.

Dodao je i da je teško dati realno objašnjenje za loš učinak reprezentativaca u momentu kad je trebalo da budu najbolji.

"Iskreno, ne znam kako da objasnim taj meč protiv Kipra. Ako vodite 2:0 protiv daleko slabije ekipe, to bi trebalo da bude završen posao. Kada dozvolite da primite tri gola u drugom poluvremenu, to nije samo poraz, već katastrofa. Najlakše je sada napasti selektora Baždarevića i na njegova leđa svaliti krivicu. Reprezentacija koja u svojim redovima ima Pjanića, Džeku, Lulića i druge vrhunske igrače ne smije dozvoliti da prokocka takav rezultat protiv daleko slabijieg protivnika. Igrači su isključivi krivci za poraz u tom meču, a pobjeda koju su imali u rukama osigurala bi drugo mjesto", kazao je.

Učitaj još novosti