07. 09. 2017 - 14:27
On je naučio Ronalda da spava: Dvije stvari koje Cristiano...
907
Shares
On je naučio Ronalda da spava: Dvije stvari koje Cristiano radi sat i po prije odlaska u krevet

NICK LITTLEHALES

On je naučio Ronalda da spava: Dvije stvari koje Cristiano radi sat i po prije odlaska u krevet

07. 09. 2017 - 14:27
0
Shares

Nick Littlehales već dvije decenije savjetuje sportiste kako da spavaju. Nije pristalica tradicionalne primjene "osam sati" sna jer stvara neprirodan ritam i najmanje produktivnog vremena.

Njegov najpoznatiji klijent je Cristiano Ronaldo.

- Pozvan sam u Real Madrid kada je Carlo Ancelotti postao trener. Stajao sam na ivici terena, razgovarao sa madridskim osobljem, kada je Ronaldo protrčao. Trenirao je cijeli dan i očekivalo bi se od njega da ode direktno u svlačionicu na tuširanje, ali je pitao o čemu smo razgovarali - kaže Littlehales i nastavlja:

- Bio je zainteresovan za ono što pokušavam uraditi jer je kao sportista uvijek ulagao u sebe. Ono što sam naučio radeći s njim, Ronaldo nije zainteresovan za ishranu (dijetu), on nije zainteresovan za kopiranje drugih. Jedina stvar koja ga zanima jeste: "da li funkcioniše za njega? " - rekao je Littlehales.

Sat i po prije nego što Ronaldo ode u krevet, on isključuje telefon i prestaje da gleda televiziju ili bilo koji drugi ekran.

Njegov metod podrazumijeva pet puta po 90 minuta, dok svoje klijente savjetuje da spavaju u položaju fetusa u čistom vešu, dok za luksuzne dušeke tvrdi da štete konturama tijela.

Učitaj još novosti