07. 09. 2017 - 10:25
SVI SU UPLAŠENI Modrić nije dobro postupio, navukao je...
907
Shares
SVI SU UPLAŠENI Modrić nije dobro postupio, navukao je prokletstvo koje je 'nemoguće' skinuti

SPORTBIBLE

SVI SU UPLAŠENI Modrić nije dobro postupio, navukao je prokletstvo koje je 'nemoguće' skinuti

07. 09. 2017 - 10:25
0
Shares

Luka Modrić je i službeno proglašen najboljim veznjakom Evrope. Rekli bismo sasvim zasluženo, jer odlični Hrvat briljira u dresu Reala.

Odlaskom Jamesa Rodrigueza na posudbu u Bayern, na "Santiago Bernabeu" iznenada je oslobođena legendarna desetka, dres tradicionalno namijenjen najvećim fantazistima u ekipi.

To je objeručke prihvatio bivši fudbaler Dinama, Zrinjskog i Tottenhama, te je odbacio dotadašnju 19-ku. Podsjećamo, hrvatski veznjak je u kraljevski klub stigao još 2012. godine i odtad njegova igra stalno je išla uzlaznom putanjom.

Uz njegove odlične partije, polako su stizali i najbitniji trofeji. Ipak, navijači se sada pribojavaju kako bi se to moglo promijeniti, a upravo zbog prokletstva Realove desetke o čemu pišu i svjetski mediji.

modric-james-getty898

Tako britanski portal SPORTbible podsjeća kako niti jedan igrač od Luisa Figa nije opravdao činjenicu da igra s desetkom na leđima. Portugalac je za kraljevski klub igrao do 2005. godine i odtad su petorica igrala u tome dresu, ali niti jedan nije opravdao velika očekivanja.

Prvi koji je naslijedio desetku bio je Brazilac Robinho, a slijedili su Holanđanin Wesley Sneijder i Francuz Lassana Diarra. Upravo je bivši fudbaler Arsenala potpuno podbacio.

Potom je taj dres navukao Nijemac Mesut Ozil pomogavši Realu u osvajanju naslova u Španiji, ali navijači su se žalili da gotovo uvijek 'nestane' u velikim utakmicama.

luka-modric-real-madrid-midfield-1449931097-800

Posljednji igrač, koji također nije ispunio očekivanja, bio je već spomenuti Kolumbijac James Rodriguez. 

"Prokletstvo Realove desetke možda nije najgore u sportskoj historiji, ali Modrić će morati dati sve od sebe da ga prekine", naglašava SPORTbible.

A hrvatski veznjak zapravo je već počeo na najbolji način 'razbijati' to prokletstvo - osvajanjem trofeja. S desetkom na leđima predvodio je Real protiv Manchester Uniteda u Uefinom Superkupu, a potom i protiv Barcelone u španskom Superkupu. Teško da će na tome stati, jer Kraljevi su ove sezone prvi favoriti na svim frontovima. 

Učitaj još novosti