06. 09. 2017 - 11:46
Kako je tuča oko kebaba dovela Tursku do pobjede nad Hrvatskom
907
Shares
Kako je tuča oko kebaba dovela Tursku do pobjede nad Hrvatskom

KVALIFIKACIJE ZA SP

Kako je tuča oko kebaba dovela Tursku do pobjede nad Hrvatskom

06. 09. 2017 - 11:46
0
Shares

Turska reprezentacija dva kola uoči kraja kvalifikacija ima realnu šansu za odlazak na Svjetsko prvenstvo, nešto što je prije samo sedam dana izgledalo toliko udaljeno sad je jako blizu, a sve je započela tučnjava u kebab restoranu prije mjesec dana.

Tadašnji selektor Fatih Terim i njegova dvojica sinova potukli su se oko kebaba u Istanbulu, epilog je bilo nekoliko modrica i što je puno važnije raskid ugovora za turskog selektora. Legendarni trener jučerašnjeg suparnika hrvatske reprezentacije te je večeri ostao bez posla i posljedično svojoj zemlji dao šansu za povratak iz mrtvih.

Tu su šansu jučer pretvorili u stvarnost pobijedivši Hrvatsku 1:0 te ostavši u igri za plasman u Rusiju. No, to nije bio jedini ključan događaj za tursku reprezentaciju koji se zbio protekli mjesec.

Iako novi selektor Mircea Lucescu možda nije bio po guštu navijača i turskih novinara, ali povukao je sve poteze koje su zamjerali Terimu. Jučer je protiv vatrenih zarotirao pola reprezentacije, izvadio Emrea i vratio Sahina u udarnu ekipu, te Canera Erkina reinstalirao na lijevu stranu odbrane i Turci su proigrali, prenosi Germanijak.

Terim bi do konca kvalifikacija vjerojatno forsirao Emrea u vezi i Kaldirima na lijevom beku, koji su frustrirali tamošnju javnost, te vjerojatno završio kao treći ili četvrti u grupi. Ovako je nevina svađa oko kebaba spasila Tursku, vratila joj nadu za plasman na prvo Svjetsko prvenstvo nakon 16 godina, odnosno povjerenje navijača u nacionalnu selekciju.

Turci možda nisu smanjili bodovni zaostatak za vodećim mjestom u skupini, ali dobili su samopouzdanje i zamašnjak koji bi ih mogao odgurati preko ciljne ravnine i toliko željenog plasmana na Mundijal.

Učitaj još novosti