04. 09. 2017 - 08:28
Rusija šampion Evrope u odbojci
907
Shares
Rusija šampion Evrope u odbojci

DRAMATIČNO FINALE

Rusija šampion Evrope u odbojci

04. 09. 2017 - 08:28
0
Shares

Reprezentacija Rusije osvojila je titulu prvaka Evrope poslije pobjede u dramatičnom finalu protiv Njemačke rezultatom 3:2, po setovima 25:19, 20:25, 25:22, 17:25, 15:13.

Nijemcima je tako pripalo srebro, a bronzanu medalju je ranije jučer osvojila reprezentacija Srbije, koja je također poslije pet setova savladala Belgiju.

Rusija je fenomenalno odigrala čitav šampionat. Grupnu fazu je završila bez izgubljenog seta, a u istom stilu je nastavila i u četvrtfinalu protiv Slovenije i u polufinalu protiv Belgije.

Zbog toga su u duel sa Nijemcima u finalu ušli kao favoriti, ali je selekcija Andree Gianija i večeras, baš kao i preksinoć u polufinalu protiv Srbije, prikazala odličnu partiju.

Rusi su dobili ubjedljivo prvi set, Njemačka je uzvratila u drugom, da bi Rusi u trećem ponovo uspjeli stići do vodstva. Ni tada se Gianijev tim nije predavao, naprotiv, dominirao je u četvrtom setu.

Ušlo se u peti, odlučujući, gdje smo vidjeli veliku borbu, ali Rusi su bili koncentrisaniji kada je to bilo najvažnije i na kraju zasluženo osvojili evropsku titulu.

Učitaj još novosti