02. 09. 2017 - 17:12
EVROPA NA NOGAMA Raspad sistema na Nou Campu, a i čarobnjak je...
907
Shares
EVROPA NA NOGAMA Raspad sistema na Nou Campu, a i čarobnjak je donio odluku

ONDA CERO

EVROPA NA NOGAMA Raspad sistema na Nou Campu, a i čarobnjak je donio odluku

02. 09. 2017 - 17:12
0
Shares

Lionel Messi i Barcelona - činilo se da ljubavi nikad neće doći kraj. Bila je to prelijepa bajka sve do ovog ljeta. Sigurno je jedno - Argentinac nije kriv što sada stvari uopće ne štimaju.

Uprava predvođena predsjednikom Bartomeuom izgubila je povjerenje navijača, igrača, pa i stručnog štaba. Najglasniji protivnik je niko drugi do omaleni napadač.

Messi je rođeni pobjednik i to se oduvijek zna. Kao pravi šampion ne trpi poraze, a njih je sve više. Ne samo na terenu. Jednostavno, Barca nije više ono što smo navikli. 

"Més que un club" (Više od kluba) - krilatica je koju svako na svijetu zna. Međutim, da li je i dalje tako teško je reći. Jer toliko je negativne energije u Kataloniji ovih dana da je to bilo izuzetno teško i pretpostaviti. 

Sve je zapravo kulminiralo gubitkom Neymara i činjenicom da su čelnici kluba postaviti, za današnje uvjete na tržišu, veoma male otkupne klauzule glavnim igračima. 

Bartomeu i družina bili su uvjereni da je 222 miliona eura za Brazilca i 300 za Messija sasvim dovoljno da odbije eventualne interesante. Ipak, bili su u velikoj zabludi, koja bi ih mogla koštati i fotelja na "Nou Campu".

I prošla dva prijelazna roka odrađena su veoma traljavo, kao da se radi o nekom prosječnom klubu, a ne velikoj Blaugrani. Jer kako drugačije objasniti dovođenje Paco Alcacera, Lucas Dignea, Andre Gomesa i drugih fudbalera koji trenutno nose katalonski dres.

barcelona1

Odlučili su se na podmlađivanje tima, što i nije bio pametan potez. Samo je donekle Umtiti opravdao epitet pojačanja, mada je u duelima s Benzemom ponekad ispadao i smiješan.

Sada je uprava u pravom procjepu, panično je tražila pojačanja i nije nikog dovela, što je samo pogoršalo bijes kod navijača. "Onda Cero" upravo je objavio vijest da Messi nema uopće namjeru produžiti svoj ugovor do kraja ove godine. To znači da će Argentinac već u januaru 2018. moći pregovarati s bilo kojim klubom te napustiti klub bez odštete.

Sada je sasvim jasno da sav nerad uprave itekako dolazi na naplatu. Trio MSN, po mnogima i najbolji u historiji fudbala, je rasturen, Neymar sada svoju veliku klasu dokazuje u čarobnom Parizu, a informacija da bi i Leo mogao dići ruke zatekla je mnoge.

Iako pojedinci smatraju da je to samo glasina, Manchester City vreba još od dolaska Pepa Guardiole. Bivši trener Katalonaca neće sigurno štedjeti svoj nekadašnji klub, te će sve učiniti da im dodatno doda sol na vatru.

lionel-messi

Naime, Messi nije produžio ugovor s Barcom, iako je već odavno najavljeno da je sve dogovoreno. Izvjesno je da je došlo do zastoja i da je Argentinac čekao ishod prijelaznog roka, koji je odrađen grozno.

Osim Građana, PSG, United, Chelsea, Inter i brojni drugi velikani čekaju januar s nestrpljenjem. A onda je očito sve moguće... Veoma je zanimljivo i to da pregovore, kao i u Neymarovom slučaju, predvodi otac. Očito je da je Barcina i Leova sudbina u rukama samo jednog čovjeka. Jorge, na tebi je red!

Učitaj još novosti