28. 08. 2017 - 07:11
Navijači Arsenala se pomirili: Sanchez na Anfieldu odigrao...
907
Shares
Navijači Arsenala se pomirili: Sanchez na Anfieldu odigrao posljednji meč, slijedi spektakularan transfer

ŽELI GA CITY

Navijači Arsenala se pomirili: Sanchez na Anfieldu odigrao posljednji meč, slijedi spektakularan transfer

28. 08. 2017 - 07:11
0
Shares

Arsenal je odlično započeo sezonu, osvojen je Community Shield protiv omraženog Chelseaja, a onda je izborena pobjeda nakon velikog preokreta protiv Leicestera.

Međutim, Topnici su nakon toga vezali dva poraza, a naročito je bio sramotan onaj jučerašnji. Liverpool je potpuno razbio tim iz sjevernog Londona, iako je za goste nastupio i sjajni Alexis Sanchez.

Međutim, ni Čileanac nije bio dovoljan da se izbori povoljniji rezultat, a očito je već sada da ni ove godine Topnici neće biti konkurentni u borbi za sami vrh.

Uz sve to, Alexis nije još produžio ugovor i sasvim je izvjesno da do toga neće ni doći. Navodno je Arsene Wenger spreman rizikovati i ostaviti ga u timu ove sezone, pa ga na kraju izgubiti potpuno besplatno.

Gotovo sulud potez francuskog stručnjaka, s kojim se sigurno ni sam Sanchez ne slaže. Manchester City je najozbiljniji kandidat za njegovo dovođenje i sasvim je izvjesno da u posljednjim danima prijelaznog roka vidimo još jedan spektakularan transfer.

Nakon katastrofe na "Anfieldu" oglasio se i najbolji fudbaler Topnika na Twitteru i to samo svojom fotografijom koja dovoljno govori. Navijači su ga maksimalno podržali i jasno poručili da mu žele sve najbolje u budućnosti.

alexis-sanchez-arsenal

Svjesni su i oni da ukoliko ostane u Arsenalu može samo stagnirati, jer je očito da Wenger opet nije složio moćan tim. Iako su čelnici i sam Francuz obećavali velike stvari.

Sigurno je da nas do kraja transfer roka očekuje novi veliki odlazak, samo je pitanje za koliko novca i gdje.

Učitaj još novosti