27. 08. 2017 - 16:00
HAMILTON SLAVIO U BELGIJI, ALI PAŽNJU JE PRIVUKAO ON Schumi...
907
Shares
HAMILTON SLAVIO U BELGIJI, ALI PAŽNJU JE PRIVUKAO ON Schumi junior jurio u očevom bolidu i najavio velike stvari

SPA U BELGIJI

HAMILTON SLAVIO U BELGIJI, ALI PAŽNJU JE PRIVUKAO ON Schumi junior jurio u očevom bolidu i najavio velike stvari

27. 08. 2017 - 16:00
0
Shares

Lewis Hamilton slavio je ispred Sebastina Vettela u utrci za Veliku nagradu Belgije, ali velika pažnja ljubitelja Formule 1 bila je usmjerena na stazu Spa nešto ranije.

Naime, dva kruga ovog vikenda odvezao je tu niko drugi do sin legendarnog Michaela Schumachera, 18-godišnji Mick.

Niko nije uspio ostati ravnodušan, bilo je tu aplauza, ali i suza radosnica. Mick je zaslužio velike ovacije, a nastupio je u legendarnom Benettonovom bolidu u kojem je njegov otac 1994. godine ostvario prvu od rekordne 91 Grand prix pobjede.

Stari, dobro poznati zvuk italijanskog bolida doslovno je parao zrak dok je Mick prolazio stazom, a ispred svake tribine navijači su ga dočekali velikim ovacijama.

"Drago mi je da sam mogao učestvovati u ovome. Nadam se da ću jednog dana i ja biti dio Formule 1", poručio je Mick Schumacher koji se takmiči u Formuli 3 i trenutno je 11. u ukupnom poretku.

Cijeli vikend u Belgiji tako je prošao u znaku Michaela Schumachera nakon što je Lewis Hamilton ostvario 68. pole position u karijeri čime se izjednačio s legendarnim Nijemcem.

Sedmerostruki svjetski prvak Michael Schumacher (48) teško je stradao na skijanju u decembru 2013. godine. Mjesecima je bio u komi, nakon čega je prebačen na kućno liječenje, gdje se i dalje oporavlja mada nemamo nikakvih informacija o nekom napretku. 

Učitaj još novosti