27. 08. 2017 - 08:45
BOMBA SVIH BOMBI Nevjerovatna razmjena na relaciji...
907
Shares
BOMBA SVIH BOMBI Nevjerovatna razmjena na relaciji Redsi-Barca-Bayern

BIO BI TO ODLIČAN POSAO

BOMBA SVIH BOMBI Nevjerovatna razmjena na relaciji Redsi-Barca-Bayern

27. 08. 2017 - 08:45
0
Shares

Kraj prijelaznog roka je veoma blizu, a nekoliko spektakularnih transfera je u najavi. Tako bismo mogli prisustvovati velikim stvarima između Barcelone, Liverpoola i Bayerna.

Naime, Katalonci već dugo žele Coutinha u svojim redovima, a i sam Brazilac je odlučan da se pridruži Blaugrani. Redsi su kategorički odbijali svaku pomisao na odlazak najboljeg igrača, ali čini se da se polako mire s tim.

Tako su već pronašli njegovu zamjenu, a riječ je o Renato Sanchesu iz Bayerna. Portugalac je kao veliko pojačanje prošle sezone stigao u Minhen, ali nije se naigrao i samim tim to nije ni opravdao.

Sada Bavarci gledaju kako izvući što više za igrača kojeg su prošlog ljeta Benfici platili čak 35 miliona eura. Nekoliko timova je zainteresovano da ga dovede, ali Liverpool ima pol poziciju.

Tako je otkriveno da je Renato jučer zamolio čelnike Bavaraca da ne bude u timu koji je gostovao u Bremenu kako se ne bi slučajno povrijedio. To je kasnije priznao i direktor njemačkog prvaka, bivši bh. reprezentativac Hasan Salihamidžić.

Eh sad dolazimo do toga da i Bayern ima već spremnu zamjenu. U pitanju je veznjak Barcelone, Rafinha, koji je na izlaznim vratima "Nou Campa". On je navodno i velika želja Carla Ancelottija.

Brazilac se oporavlja od povrede koju je zaradio minule sezone, ali kako Barca pokušava da dovede Coutinha, jasno je da za njega neće biti mjesta u Valverdeovom timu.

Ukoliko preseli u Minhen, pridružio bi se bratu Thijagu, koji je također bio član katalonskog ponosa. Sigurno da je to i Rafinhin cilj, da zaigra s bratom.

Sve su prilike da će do toga doći, te bi već od ove sezone mogli gledati Coutinha na "Nou Campu", Renata Sanchesa na "Anfieldu", a Rafinhu u Bayernovom dresu. Sjajno, zar ne?!

Učitaj još novosti