25. 08. 2017 - 07:49
Prelijepa bajka se nastavlja: Džumhur uništio Chunga za...
907
Shares
Prelijepa bajka se nastavlja: Džumhur uništio Chunga za plasman karijere

ATP TURNIR U WINSTON SALEMU

Prelijepa bajka se nastavlja: Džumhur uništio Chunga za plasman karijere

25. 08. 2017 - 07:49
0
Shares

Damir Džumhur nastavio je ispisivati prelijepu bajku na američkom tlu. Tako je u četvrtfinalu u Winston Salemu, ATP turnira iz serije 250, savladao 49. igrača svijeta, Južnokorejanca Hyeona Chunga.

25-godišnji Sarajlija je za samo sat i 10 minuta slavio u dva seta sa po 6:4, 6:2. Ovo mu je inače bila druga pobjeda protiv neugodnog Chunga u isto toliko duela. Ove godine ga je savladao u Miamiju u tri seta.

Meč je počeo brejkom našeg tenisera, a onda je uslijedilo i vodstvo od 5:2. Ipak, Južnokorejanac se nije predavao te je stigao do 5:4. Ipak, Damir je odlično odservirao deseti gem i zasluženo dobio prvi set nakon 40 minuta igre.

Još uvjerljiviji bio je u narednom setu, te je kod 1:1 iskoristio priliku za break i uspješnim servisom ga i potvrdio. Tada je i pritisak bio na Chungu, koji i nije izdržao.

Damir je meč zaključio asom i ostvario je jedan od najvećih uspjeha ove godine. Naredni protivnik će mu biti dosta neugodni Britanac Kyle Edmund, koji je s 2:1 savladao Amerikanca Stevea Johnsona.

Podsjećamo, Džumi i Edmund su do sada se sastajali jednom i to u prvom kolu Australian Opena prošle godine, kada je naš teniser u pravom maratonskom duelu slavio s 3:2.

Najbolji bh. teniser je trenutno na 61. poziciji ATP liste i ostvario je ranking karijere. U slučaju plasmana u finale ući će i u Top 60, što će biti ogroman uspjeh.

Učitaj još novosti