23. 08. 2017 - 22:43
Redsi i Sporting rutinski, veliku senzaciju priredio prvak...
907
Shares
Redsi i Sporting rutinski, veliku senzaciju priredio prvak Azerbejdžana

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Redsi i Sporting rutinski, veliku senzaciju priredio prvak Azerbejdžana

23. 08. 2017 - 22:43
0
Shares
Liverpool je i uzvratnoj utakmici 4. pretkola Lige prvaka bio bolji od Hoffenheima, ovog puta s 4:2, te je ukupnih 6:3 izborio takmičenje po grupama.
 
Redsi su bolje otvorili, a nagrada je stigla u 11. minuti kada je Can s 11, 12 iskosa s lijeve strane zabio za 1:0. Već u 18. minuti bilo je 2:0 kada nakon što je Salah pospremio odbijanac poslije Wijnaldunove vratnice. Samo tri minute nova sjajna akcija redsa koji su u nekoliko poteza izbacili cijelu obranu Hoffenheima, a na kraju najlakši zadatak za 3:0 imao je Can.
 
Nakon toga je Liverpool malo stao što su Nijemci iskoristili i u 28. minuti smanjili na 3:1 udarcem Utha iskosa s lijeve strane s 10-ak metara. Inače, Uth je ušao samo četiri minute ranije umjesto Nordtveita.
 
Krenuo je opet nakon toga Liverpool, imali su nekoliko jako dobrih prilika, prije svega Firmino i Can, no rezultat se do poluvremena nije mijenjao.
 
Na novi gol na Anfieldu čekalo se do 63. minuti kada je Henderson ukrao jednu loptu na 30-ak metara na protivničkoj polovici pa došao do šesnaesterca gdje je nesebično proigrao Firmina koji nema težak zadatak za 4:1. Gosti su do kraja tek uspjeli ublažiti poraz i to u 79. minuti kada Kramarić je ubacio s lijeve strane na glavu Wagner koji je nadvisio Lovrena i pogodio za 4:2.
 
Ligu prvaka izborio je i Sporting, i to nakon što je u gostima s 5:1 dobio rumunski FCSB. Nakon 0:0 u prvoj utakmici, danas se otvorilo u 13. minuti kada je za goste zabio Doumbia. U 20. minuti domaćin se vraća preko Maranhaa, no u nastavu gosti su zabili još četiri gola preko Acune, Martinsa, Dosta i Battaglije za potvrdu prolaza.
 
APOEL je u Pragu s 0:0 protiv Slavije potvrdio 2:0 iz prve utakmice, dok je CSKA i u uzvratu slavio protiv Young Boysa. Nakon 1:0 u prvoj utakmici, večeras je u Moskvi bilo 2:0 golovima Šenikova i Džagojeva.
 
Qarabag je izgubio u Danskog kod Kopenhagena 2:1, no zbog 1:0 Liga prvaka će se igrati u Azerbajdžanu. Domaćinu nisu bili dovoljni golovi Santadera i Pavlovića, dok je gostima gol vrijedan Lige prvaka zabio Ndlovu. Šehić je branio 90 minuta, a krivac je bio za prvi pogodak. Ipak, na kraju meča je bio presretan, jer je njegov tim izborio historijski plasman u Ligu prvaka.
Učitaj još novosti