23. 08. 2017 - 12:31
Živimo u doba Reala i ono je tek počelo! Evo i dokaza!
907
Shares
Živimo u doba Reala i ono je tek počelo! Evo i dokaza!

PEREZ RADI SJAJNE STVARI

Živimo u doba Reala i ono je tek počelo! Evo i dokaza!

Sport.ba/Sportske.net
23. 08. 2017 - 12:31
0
Shares

Ovo je Realovo zlatno doba, postali su prvi klub nakon više od četvrt stoljeća koji je odbranio titulu prvaka Evrope, uz to uspjeli su da vrate titulu na "Bernabeu". Način na koji su se obračunali s Barcom u Superkupu, osvajanje evropskog Superkupa čini Real "dream teamom" svjetskog fudbala u ovom trenutku.

"Zlatna era" će trajati, a evo kako Florentino Perez to objavljuje, kao i uvijek spektakl i jasna poruka fudbalskom svijetu. U istom trenutku će naredne sedmice šestorica igrača potpisati nove ugovore s klubom.

U pitanju su Isco, Asensio, Marcelo, Dani Carvajal i Rafael Varane, kao i Karim Benzema koji namjerava završiti karijeru u klubu u kome je već devetu sezonu, kao i Cristiano Ronaldo.

Svi će dobiti povećanje ugovora, najmanja klauzula biće pola milijarde eura, Iscova je recimo 700 miliona. Real nema potrebu da kupuje, prepustili su Mbappea jer Zidane nije htio da gomila igrače, a da im zaista nije u planu ni da kupuju, ali ni da prodaju igrače pokazuje činjenica da su odbili 75 miliona eura za Kovačića od Juventusa, iako Hrvat sasvim sigurno nije među prvim opcijama Zidana.

U budućnosti će nastaviti novim putem, kupovinom mladih igrača poput Thea Hernandeza ovog ljeta, ali i pokušajem da afirmišu što više fudbalera iz svoje "Kantere".

Jasno, publika je željna i novih lica, treba tražiti zamjene za Ramosa i Ronalda u narednih nekoliko godina, vidjećemo šta će biti s Baleom, ali nukleus tima je tu.

Kao mete za naredno ljeto, pominju se prije svih Paolo Dybala i naravno De Gea koji je opsesija Florentina Pereza i malo ko sumnja da će, prije ili kasnije, završiti u Realu.

Učitaj još novosti