22. 08. 2017 - 14:57
Roy Keane konačno otkrio razlog zbog kojeg je napustio United:...
907
Shares
Roy Keane konačno otkrio razlog zbog kojeg je napustio United: Ovo će iznenaditi mnoge

LEGENDA SVE PRIZNALA

Roy Keane konačno otkrio razlog zbog kojeg je napustio United: Ovo će iznenaditi mnoge

22. 08. 2017 - 14:57
0
Shares

Roy Keane je napokon odlučio progovoriti i otkriti razlog zbog kojeg je napustio Manchester United 2005. godine. Irac je neočekivano napustio "Old Trafford", a sada je pojasnio šta se zapravo tada dešavalo.

"Jedini razlog zbog kojeg sam otišao iz Manchester Uniteda je bila kazna koju sam dobio u iznosu od 5.000 funti. Da se nisam pobunio, ne bih napustio Manchester United", rekao je Keane za "Daily Mail".

Keane je apelovao da se javnost ne obmanjuje.

"Nemojte da vam ispiraju mozak s propagandom i lažima. Novčano ćete biti kažnjeni ukoliko zakasnite na trening u Manchester Unitedu."

Nakon što je govorio o Unitedovoj igri na MUTV, Keane je naknadno novčano kažnjen zbog toga. Odlučio se pobuniti, ali je naposljetku morao napustiti klub u kojem je uživao u mnogim uspjesima.

"Bunio sam se, jer sam smatrao da ne bi trebao biti kažnjen zbog pričanja o utakmici na klupskom TV-u."

Da li mu je bilo žao zbog odlaska? Naravno da ne. Uostalom, to je Keane.

"Jesam li prešao granicu? Pa naravno da jesam. United me je kaznio s 500.000 funti tijekom moje karijere, ali to je zato što sam dobio crveni i uvijek sam držao svoje ruke u zraku."

"Ironično, kada sam se žalio na kaznu od 5.000 funti, tada sam napustio klub. Volio bih da su pustili taj video, to je propaganda, morali smo to uništiti."

"Kada uništavate video? Napustio sam ih uzdignute glave, bilo mi je uredu to što sam uradio i uvijek sam mislio da su moje namjere bile časne i da je to bilo najbolje za United.”

Nekoliko sedmica nakon poraza od Middlesbrougha, Keane je napustio United i pridružio se Celticu u januaru.

Iako je njegova karijera u Celticu bila sputana povredama, odigrao je 13 utakmica i odlučio završiti karijeru.

Učitaj još novosti