21. 08. 2017 - 10:05
Nou Camp nenadano dobio novog ljubimca: Brži je od Bellerina,...
907
Shares
Nou Camp nenadano dobio novog ljubimca: Brži je od Bellerina, a dribla skoro kao Neymar

SEMEDO SVE ODUŠEVIO

Nou Camp nenadano dobio novog ljubimca: Brži je od Bellerina, a dribla skoro kao Neymar

Sport.ba
21. 08. 2017 - 10:05
0
Shares

Barcelona je rutinski odradila posao protiv Betisa, iako je nastupila znatno oslabljena. Pique, Iniesta i Suarez propustili su ovaj meč zbog povreda, ali su Katalonci slavili sa sigurnih 2:0.

Moglo je to biti i uvjerljivije, ali se stativa čak u tri navrata ispriječila Leu Messiju. Navijače je pak oduševio nastupom debitant u Primeri, Nelson Semedo.

Portugalski reprezentativac bio je Kataloncima tek rezervna opcija za desnog beka, jer su silno željeli vratiti Hectora Bellerina iz Arsenala.

Navijači sada zahvaljuju Bogu na dolasku bivšeg igrača Benfice, koji je u prvom poluvremenu duela s Betisom jedini imao 100 % preciznost pasova (ukupno njih 27).

Osim toga, sve je oduševio izvanrednim trkačkim sposobnostima, a u jednom trenutku stigao je do 33 km/h (Bolt je primjerice dostigao najveću brzinu od 37,6 km/h).

Već sada je jasno da su navijači Barce dobili novog ljubimca, a možemo samo zamišljati kako će igrati sjajni Semedo dok se uigra s ostatkom tima.

Na kraju je imao 100 % uspješnost u duelima, čak 93 % uspješnosti pasova, jednu kreiranu šansu i dvije odlične intervencije pred svojim golom.

Za kraj, uživajte u odličnom potezu mladog Portugalca.

Učitaj još novosti