20. 08. 2017 - 10:03
JOŠ SAMO SEDMICA Ovo je sve što morate znati o borbi stoljeća
907
Shares
JOŠ SAMO SEDMICA Ovo je sve što morate znati o borbi stoljeća

SPEKTAKL U VEGASU

JOŠ SAMO SEDMICA Ovo je sve što morate znati o borbi stoljeća

20. 08. 2017 - 10:03
0
Shares

Nakon mjeseci dogovaranja, pregovaranja, glumatanja i prepucavanja, Conor McGregor i Floyd Mayweather Jr. napokon će sastati sljedećeg petka. Cirkus koji već sedmicama traje na press konferencijama i sučeljavanjima širom svijeta napokon će završiti 26. avgusta u Las Vegasu.

Bivši bokserski prvak Floyd Mayweather, koji je u penziju otišao sa savršenim omjerom 49:0 i najveća zvijezda UFC-a Conor McGregor u manje od sat vremena okrenut će, prema nekim procjenama, ukupno milijardu dolara, od čega bi oko 300 miliona u džep trebao pospremiti Mayweather, a triput manje Irac McGregor.

Gdje i kada je borba?

McGregor i Mayweather borit će se u T-Mobile Areni u Vegasu, poznatoj po brojnim borilačkim spektaklima, uključujući UFC 202 kad je McGregor na bodove pobijedio Natea Diaza. Još nije poznato u koliko sati će se boriti, ali najvjerojatnije će po našem vremenu meč početi oko 5 sati.

Fanovi borilačkih sportova u regiji moći će meč gledati na prvom kanalu Sport Kluba koji je otkupio TV prava. 

Ko je favorit?

Prema kladionicama Floyd Mayweather ne bi trebao imati nikakvih problema. Na njegovu pobjedu koeficijent je oko 1.20, dok je na McGregora koeficijent između 5.00 i 6.00. No, gotovo 90 posto opklada, javljaju kladionice iz Vegasa, uplaćeno je upravo na Irca, piše Index.hr.

Kakva su pravila?

Meč će se održati po bokserskim pravilima, a borci će nositi rukavice teške 10 unci (UFC rukavice teže samo četiri unce). Borba će trajati 12 rundi po tri minute.

Šta su Floyd i Conor izjavili?

"Ne zanima me je li ring četvrtast ili osmerokutan. Prebit ću i njega i bilo koga drugoga ko mi se nađe na putu. Samo ih poredajte, a ja ću ih nokautirati", rekao je Mayweather pred 20.000 navijača u Los Angelesu.

"Stari moj, ti nisi nikog nokautirao 20 godina. Imaš male nogice, malo srce i malu glavu. Nokautirat ću te u prve četiri runde, zapamti to", rekao je McGregor.

Šta kažu stručnjaci?

Svi američki komentatori i bivši i aktualni bokerski i MMA borci smatraju da Floyd ne bi smio imati nikakvih problema protiv, u bokserskim okvirima, neiskusnog McGregora. Jedinu šansu Ircu daju ako ga uspije iznenaditi u otvaranju borbe, ali što će borba više odmicati, to su mu šanse sve manje, smatraju.

Učitaj još novosti