20. 08. 2017 - 09:00
Odluka je pala: Barca aktivira klauzulu za Afrikanca i sprema...
907
Shares
Odluka je pala: Barca aktivira klauzulu za Afrikanca i sprema svoj najveći transfer ikad

ČELNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Odluka je pala: Barca aktivira klauzulu za Afrikanca i sprema svoj najveći transfer ikad

20. 08. 2017 - 09:00
0
Shares

Još samo desetak dana ostalo je Barceloni da dovede prijeko potrebna pojačanja. Odnosi u samom timu znatno su uzdrmani iznenadnim odlaskom ponajboljeg igrača Neymara u PSG za vrtoglavih 222 miliona eura.

Čelnici tima očajnički tragaju za pojačanjima, Dembele i Coutinho su još uvijek daleko od "Nou Campa", a traže se uveliko i alternative. Dolazak Paulinha za čak 40 miliona eura je ismijan, a poneki stručnjaci smatraju da bi Brazilac itekako mogao pomoći u rotaciji u samom veznom redu.

Sada Ernesto Valverde traga i za još jednim ili čak dvojicom veznjaka, koji bi mogli zamijeniti često odsutnog Andresa Iniestu, ali i Ivana Rakitića koji odavno nije u željenoj formi. Na kraju je prvi izbor ostao Coutinho, a u igri su bila brojna imena. Redsi i dalje odbijaju svaku pomisao da ga prodaju, očito želeći izmusti još koji milion od očajne Barce.

Posljednji sastanak čelnika dvaju klubova trebao bi se održati u Monte Carlu sljedeće sedmice na izvlačenju grupa Lige prvaka, naravno ako Redsi prođu Hoffeinheim (imaju 2:1 u gostima iz prve utakmice).

"Mundo Deportivo" sada nam donosi vijest da će početkom naredne sedmice Katalonci aktvirati odštetnu klauzulu za Jeana Michaela Serija iz Nice. Ovaj 26-godišnji veznjak iz Obale Bjelokosti trebao bi postati novi igrač Blaugrane za 40 miliona eura.

Seri je bio dugo na meti Arsenala, a jedno je od najvećih otkrića u Ligue 1 prošle sezone. I sam Xavi ga je proglasio svojim mogućim nasljednikom.

Međutim, problem predstavlja prava gužva u veznom redu, jer bi tada imali 10-ak igrača za samo tri pozicije. Izgledno je da bi u posljednjim danima transfer roka "Nou Camp" mogao napustiti i Andre Gomes, koji je potpuno podbacio od svog dolaska iz Valencije.

Pitanje samo ostaje - Coutinho ili Dembele? Gotovo sa sigurnošću možemo tvrditi da će jedan rekordni transfer Barcelone sigurno će biti realiziran. Oba da stignu - veoma teško. A dolazak Serija ne ovisi o njima, jer igra apsolutno drugačiju poziciju u timu.

Mnogi smatraju i da je greška što odbrana nije ojačana, a sve slabosti mogli smo vidjeti u dvomeču Superkupa Španije. Sasvim sigurno da su pred čelnicima kluba veoma teški dani.

Učitaj još novosti