19. 08. 2017 - 16:18
Mbappe uskoro na predstavljanju: Hoće li iko će moći...
907
Shares
Mbappe uskoro na predstavljanju: Hoće li iko će moći zaustaviti ovaj napad?

STVARA SE STRAŠAN TROJAC

Mbappe uskoro na predstavljanju: Hoće li iko će moći zaustaviti ovaj napad?

19. 08. 2017 - 16:18
0
Shares

Pariški klub u vlasništvu katarskih šeika odlučio je ovog ljeta pomaknuti granice ionako već novcem opterećenog modernog nogometa. Kupovina Neymara za nevjerojatnih 222 miliona eura, što je više nego duplo veći iznos od dotad rekordnog transfera Pogbe, šokirala je svijet sporta.

No Katarani tu nisu stali već za 180 miliona eura (+ bonusi oko 20 miliona) dovode i ljetos najtraženijeg nogometaša Kylian Mbappa. Transfer nije potvrđen, no iz više izvora cure informacije o novoj nevjerovatnoj kupovini. Francuski i španski mediji pišu kako je sve dogovoreno, a Mundo Deportivo donosi informaciju kako bi predstavljanje pariškog tinejdžera, koji se proslavio u Monacu, moglo biti održano već sljedeće sedmice.

Ukoliko sve bude po najavama, uskoro ćemo dobiti jedan od najluđih trojaca u povijesti nogometa. Dosad su svijetom vladali Barcelonin MSN (Messi, Suarez, Neymar) i Realov BBC (Bale, Benzema, Cristiano), ali prvi se raspao službeno, a drugi sve rjeđe igra zajedno.

Na scenu ove sezone dakle stupa trojac Neymar – Cavani – Mbappe. Sumnjamo kako će oslabljeni Monaco uspjeti ponoviti senzacionalni uspjeh iz prošle sezone kada su nakon četiri godine prekinuli dominaciju Parižana u prvenstvu. Na testu će biti i konkurencija u Ligi prvaka, jer s ovakvim napadom PSG je legitimni kandidat za europski naslov.

UEFA naravno već istražuje transfer Neymara, a isto će biti i s transferom Mbappea. Kako je moguće da je jedan klub uz pravila finansijskog fair-playa napravi ovakve transfere nije jasno konkurenciji, a iz Pariza tvrde kako će dio sredstava pokriti transferima nekolicine igrača, piše Gol.hr.

Nakon kupovine Neymara na listu za prodaju su stavljena četvorica nogometaša - Matuidi, Aurier, Ben Arfa i Krychowiak. Prvi je već otišao u Juventus, doduše za siću od 20 miliona eura, ali i to je znak da PSG hitno treba novac.

Kada je na transfer listu stavljen i Julian Draxler, fenomenalni 23-godišnji Nijemac kojeg želi pola Europe, bilo je posve jasno kako na Park prinčeva stiže nova velika zvijezda. No zbog Mbappea na prodaju su i Angel di Maria i Javier Pastore.

Jasno je sad nema šanse da ode Marco Verratti koji se ohladio oko odlaska iz Barce, jer sad je dobio momčad koja je spremna na sve. On i Rabiot bi trebali držati vezni red, uz neuništivog Mottu. Radna trojka trebala bi čuvati leđa atomskom napadu, a pojačanje je sigurno Dani Alves na denom bočnom. On će se itekako dobro razumjeti s kolegama iz brazilske reprezentacije, Thiagom Silvom i Marquinhosom.

Učitaj još novosti