18. 08. 2017 - 22:45
Bayern uvjerljiv, ali svi pričaju o golčini Mehmedija
907
Shares
Bayern uvjerljiv, ali svi pričaju o golčini Mehmedija

BUNDESLIGA

Bayern uvjerljiv, ali svi pričaju o golčini Mehmedija

18. 08. 2017 - 22:45
0
Shares

Imali su problema na pripremnim utakmicama, ali Bayern je nakon pobjeda u njemačkom superkupu i kupu, nastavio istim tempom u Bundesligi i na otvorenju su svladali Bayer Leverkusen 3:1.

Odlično su Bavarci započeli susret i već su u devetoj minuti došli do vodstva. Rudy je centrirao iz slobodnog udarca s lijeve strane i vrhunski pronašao Sulea, koji je glavom poslao loptu uz lijevu stativu te zatresao mrežu na svojem debiju za Bavarce. 

Već je u 19. minuti bilo 2:0. Na udarac iz ugla slabo je reagirao vratar gostiju Leno i loptu samo odbio na glavu Vidala koji je pronašao na drugoj stativi Tolissa, a on je baš kao i Rudy poentirao na svojem debiju te je tako postao prvi Francuz koji zabio gol u prvom nastupu za Bayern u Bundesligi.

Također, po prvi puta od 2007. godine dva igrača Bayerna zabili su na svojem bundesligaškom debiju za Bavarce. Tada su to učinili Klose i Toni protiv Rostocka (3:0). 

Upisao se među rekordere u 52. minuti i Lewandowski. Prvo je izborio jedanaesterac nakon što ga je Aranguiz povukao za dres. Sudija nije prvo bio siguran je li penal bio ili ne, ali je tražio odluku VAR-a po prvi puta u povijesti Bundeslige i odluka je bila najstroža kazna za njemačke prvake. 

Lewandowski je bio siguran s bijele tačke i zabio 114. gol u dresu Bayerna te postao 10. najbolji strijelac Bavaraca tako što je preskočio Maria Gomeza koji je zabio 113 pogodaka. Smanjio je do kraja susreta rezultat Mehmedi kada je snažnim udarcem s desne strane od prečke smjestio loptu u mrežu. Majstorski...

 

Učitaj još novosti