18. 08. 2017 - 09:38
Podrška stiže sa svih strana: Napad u Barceloni ujedinio i...
907
Shares
Podrška stiže sa svih strana: Napad u Barceloni ujedinio i omražene rivale

SVA PAŽNJA USMJERENA NA KATALONIJU

Podrška stiže sa svih strana: Napad u Barceloni ujedinio i omražene rivale

18. 08. 2017 - 09:38
0
Shares

Barcelona, ali i cijela Španija i Evropa u šoku su nakon jučerašnjeg terorističkog napada u Barceloni, gdje je napadač usmrtio najmanje 13 osoba nakon što se kombijem zaletio u masu u popularnoj turističkoj ulici Las Ramblas.

Brojni igrači Barcelone odmah su poslali poruke podrške i sućuti, a njima su se pridružile i mnoge druge ličnosti iz svijeta sporta. Tako su poruke podrške poslali, između ostalih, Pau Gasol, Rafael Nadal, Fernando Alonso, Neymar, Eric Abidal, Ronaldinho, Gary Lineker i mnogi drugi sportisti i klubovi.

Španija je zbog tragičnih događaja privremeno ostavila po strani veliko rivalstvo Madrida i Katalonije. Službenim saopštenjem oglasio se i Real Madrid koji je na svojim stranicama objavio duboko žaljenje zbog napada, dodavši da stoji uz žrtve i njihove porodice.

Poruke podrške poslali su i igrači Reala, dok je Marca, list blizak klubu, izašao s naslovnicom s crnom trakom i naslovom: ''Danas ne možemo pričati o sportu.''

"Zastrašujuće vijesti iz Barcelone. Sva podrška i solidarnost s porodicama i prijateljima žrtava", poručio je Cristiano Ronaldo, dok su slične poruke ostavili i njegovi saigrači Gareth Bale i Sergio Ramos.

 

Učitaj još novosti