17. 08. 2017 - 23:16
Hajduk se borio i časno izgubio, nula Partizana i Videotona
907
Shares
Hajduk se borio i časno izgubio, nula Partizana i Videotona

KVALIFIKACIJE ZA LIGU EVROPE

Hajduk se borio i časno izgubio, nula Partizana i Videotona

17. 08. 2017 - 23:16
0
Shares

Hajduk je u Liverpoolu kod Evertona u prvoj utakmici 4. pretkola Europske lige izgubio s 2:0. Osmo je to gostovanje bijelih u Engleskoj, pobjede još nema, kao ni prolaska protiv Engleza.

Četvrtu godinu za redom Hajduk je izborio playoff Europske lige. Na toj posljednjoj stubi prethodne tri sezone izbacivali su ga Dnipro, Liberec i Makabi Tel Aviv. Everton zvuči za klasu iznad tih suparnika...

Joan Carrillo ipak je odlučio početi bez nedovoljno oporavljenih Ercega i Tudora (na klupi su), pa je prvi sastav bio: Stipica - Juranović, Nižić, Carbonieri, Memolla - Savvas, Radošević - Vlašić, Hamza, Kožulj - Ohandza.

Everton: Pickford - Martina, Keane, Williams, Baines - Schneiderlin, Gueye - Lookman, Klaasen, Mirallas - Rooney.

U prvih deset minuta domaćin je očekivano dominirao, uz jedan opasniji udarac, dok je Hajduk zaprijetio Ohandzinim bijegom i Vlašićevim udarcem pokraj gola.

U 12. minuti Martina je ubacio zdesna, Rooney nije stigao na loptu. U prvih pola sata Hajduk je bio ravnopravan, ali u 30. minuti Everton je poveo.

Stipica je boksao jedno ubacivanje, Baines je uhvatio odbijanac i ubacio slijeva, a Michael Keane u svom četvrtom nastupu za plave zabio prvijenac glavom. Možda čak i uz prekršaj na Memolli u skoku...

Koju minutu nakon gola huligani su počeli nerede, naguravanje, stigla je policija, a sudac je prekinuo utakmicu na nekoliko minuta.

Vidljivo je da su Hajdukovi pristaše eksplodirali, krenuli prema domaćima, pa i u teren, gađali ih... Vjerovatno isprovocirani gađanjem raznim predmetima sa suparničke strane.

Everton je povisio vodstvo u 45. minuti, nakon sjajne asistencije Rooneya zabio je Idrissa Gueye. Stipica je majstorski zaustavio još jednu Rooneyevu šansu u nadoknadi prvoga dijela.

Prvih 15 minuta nastavka proteklo je posve bez uzbuđenja, a u 62. minuti najbolja Hajdukova šansa: Hamza je ukrao loptu i dao Ohandzi, čiji udarac iskosa je jedva zaustavio 30 milijuna funti plaćeni golman Pickford! Treći je to najskuplji golman svih vremena, nakon Buffona i Edersona.

U 66. minuti Carrillo je u igru umjesto Kožulja uveo Ercega, a ušao je i Said umjesto Ohandze. Hamza je u 72. minuti pokušao s 18 metara, otišlo je malo pokraj gola, a u 82. dobru je šansu imao i Erceg, a u 83. Pickford je teško ukrotio Memollin udarac s više od 20 metara!

U 76. minuti u igru je ušao Muhamed Bešić, bh. reprezentativcu to je prva utakmica nakon godine i četiri mjeseca oporavljanja od teške povrede!

Partizan je u Humskoj, pred praznim tribinama, remizirao bez golova s Videotonom za kojeg zbog suspenzije nije nastupio Asmir Suljić. Bh. reprezentativac Anel Hadžić započeo je meč, ali je izašao već u prvom dijelu susreta zbog povrede.

Učitaj još novosti