16. 08. 2017 - 22:41
Petarda Celtica, velika pobjeda Nice, Maribor i Rijeka vodili...
907
Shares
Petarda Celtica, velika pobjeda Nice, Maribor i Rijeka vodili pa poklekli

KVALIFIKACIJE ZA LIGU PRVAKA

Petarda Celtica, velika pobjeda Nice, Maribor i Rijeka vodili pa poklekli

16. 08. 2017 - 22:41
0
Shares

Prošle je godine Celtic teže nego očekivano savladao Astanu u 3. pretkolu Lige prvaka, ali ovoga puta je bilo sve glatko na njihovom Celtic Parku u Škotskoj. Kazahstance su doma poslali s pet pogotka u mreži, a sjajnu večer je imao Sinclair koji je kod oba svoja pogotka rutinski matirao protivničkog golmana kada je došao u situaciju jedan na jedan. Treći pogodak je zapravo autogol Postnikova koji je loptu samo malo pogurnuo u svoju mrežu nakon Rogićevog ubačaja. Do kraja susreta još su mrežu pogađali Forrest i Griffiths. 

Za Škote je cijeli meč odigrao novopečeni bh. reprezentativac Jozo Šimunović, dok je kod gostiju s klupe u finišu ušao Srđan Grahovac. Aničić je ovaj meč odgledao s klupe za rezerve.

U derbiju play-offa Napoli je slavio protiv Nice 2:0 na domaćem terenu, a gosti su prvi gol primili već u 13. minuti. Insigne je s lijeve strane odlično pronašao Mertensa koji se sjurio prema golu, zaobišao nadolazećeg golmana i pospremio loptu u praznu mrežu. Konačni rezultat postavio je Jorginho u 70. minuti kada je bio precizan s bijele tačke. Do kraja susreta još su Nici pokazana dva crvena kartona i to u razmaku od samo dvije minute. Prvo je direktni crveni dobio Koziello u 79., dok Plea dobio drugi žuti zbog svađe sa sudijom u 81. 

Iako je poveo već u 10. minuti, Maribor je u Izraelu izgubio od Hapoela Beer Sheva 2:1. Tavares je zabio za goste u ranoj fazi utakmice kada je iskoristio grešku domaće odbrane, dobrim lažnjakom prevario golmana i zabio za vodstvo Slovenaca. Slavlje gostiju nije bilo dugog vijeka jer je Nwakaeme već dvije minute kasnije izjednačio kada je zasigurno zabio pogodak večeri. Odlično je reagirao na jednu visoku loptu te s lijeve strane s otprilike 20 metara od gola desnom nogom poslao loptu u gornji lijevi kut slovenskih vrata. Preokret je realiziran u drugoj minuti sudijske nadoknade prvog poluvremena kada je Vrhovec napravio prekršaj za najstrožu kaznu, a precizan s bijele tačke je bio Tzedek. U dresu gostiju od 74. minute igrao je i Jasmin Mešanović.

Sevilla je na neugodnom gostovanju u Turskoj uspjela izvući pobjedu u zadnjim trenucima susreta protiv Basaksehira. Poveli su Španci zapravo već u 16. minuti kada je Escudero s lijeve strane zabio lijep pogodak tako što je pogodio suprotni kut nemoćnog domaćeg vratara. Vratio se Istanbul u 64. minuti ponajprije zahvaljujući Sevillinom vrataru Ricu kojemu je kroz noge prošao udarac Elie. Iako je teren bio sklizak, trebao je možda bolje reagirati, no u njegovo ime se iskupio Ben Yedder u 84. minuti jer je super zabio iz pomalo teške pozicije kada mu je s desne strane loptu nabacio Navas. Kod domaćih Edin Višća odigrao je 63 minute, kada je i zamijenjen.

Odigrana je danas i jedna utakmica play-offa Europske lige. U Holandiji su se sastali Utrecht i Zenit, a domaćini su odnijeli minimalnu pobjedu od 1:0. Pogodak je postignut u 77. minuti kada je Dessers nakon sjajnog ubačaja Kerka glavom pokušao svladati Luneva, a on je tek solidno reagirao jer je loptu odbio do nadolazećeg Labyada koji ju je zakucao u mrežu. 

Liga prvaka, prve utakmice play-offa:

Istanbul Basaksehir (TUR) 1 - 2 Sevilla (ŠPA) (Elia 64' / Escudero 16', Ben Yedder 84')
Celtic (ŠKO) 5 - 0 Astana (KAZ) (Postnikov (autogol) 32', Sinclair 43', 60', Forrest 79', Griffiths 88')
Hapoel Beer Sheva (IZR) 2 - 1 Maribor (SLO) (Nwakaeme 12', Tzedek (pen.) 45'+2 / Tavares 10')
Napoli (ITA) 2 - 0 Nice (FRA) (Mertens 13', Jorginho (pen.) 70')
Olympiakos (GRČ) 2 - 1 Rijeka (HRV) (Odjidja-Ofoe 66', Romao 90'+3 / Heber 42')

Europska liga, prva utakmica play-offa:

Utrecht (NIZ) 1 - 0 Zenit (RUS) (Labyad 77')

Učitaj još novosti