15. 08. 2017 - 14:43
"Dobar je, ali ne mogu ja to": Zašto Sir Alex nikad nije doveo...
907
Shares

OTKRIVENO

"Dobar je, ali ne mogu ja to": Zašto Sir Alex nikad nije doveo Modrića?

15. 08. 2017 - 14:43
0
Shares

Luka Modrić veće europske klubove zaludio je prije šest-sedam godina u dresu Tottenhama. Impresioniran je bio i Sir Alex Ferguson koji je tada još uvijek vodio Manchester United.
 
Ferguson je tada ostao bez Paula Scholesa, klupske legende i standardnog igrača u veznom redu velikana s Old Trafforda. Modrić je, smatrali su stručnjaci, bio idealan Scholesov nasljednik.
 
Čak je Ferguson 2011. godine izjavio da je Modrić najbolji nogometaš Premierlige, a godinu dana kasnije i javno priznao da bi volio Hrvata imati u svojoj momčadi. Pa zašto nikad nije došlo do te saradnje?
 
Observer otkriva da je predsjednik Tottenhama Daniel Levy razlog zašto nije došlo do Modrićevog transfera u Manchester United. Ferguson je nekoliko godina ranije doveo Dimitra Berbatova i nakon sapunice oko transfera bugarskog napadača nije htio ponovno u pregovore s iznimno teškim Levyjem.

Koliko god Modrić bio dobar, Ferguson i tadašnji izvršni direktor Uniteda David Gill odlučili su da nemaju snage i vremena za još jedno nadmetanje s predsjednikom Tottenhama.
 
Tog ljeta 2011. Chelsea je ponudio 45 miliona eura za Modrića, a Tottenham odbio ponudu gradskog rivala. Modrića su prodali godinu dana kasnije tek kada je štrajkom izborio transfer u Real Madrid. I zaradili su 15 miliona manje nego što su mogli da su prihvatili ponudu Chelseaja.
 
Mnogi u Engleskoj smatraju da Unitedov strmoglavi pad nakon odlaska Fergusona ne bi bio toliki da je uspio dovesti Modrića prije odlaska u penziju, piše Index.

Učitaj još novosti