12. 08. 2017 - 09:09
Ovo će biti 'Dream Team': Šeik će za supertim iskrcati još 280...
907
Shares
Ovo će biti 'Dream Team': Šeik će za supertim iskrcati još 280 miliona eura!

ŽELI OBLAKA I MBAPPEA

Ovo će biti 'Dream Team': Šeik će za supertim iskrcati još 280 miliona eura!

12. 08. 2017 - 09:09
0
Shares

PSG-ovi šeici ohrabreni dovođenjem Neymara odlučili su, čini se, sastaviti „dream team“. Njihova svlačionica ionako je bila nakrcana megazvijezdama, a ovo ljeto proširili su je dolascima Danija Alvesa i Neymara. Potonji je stigao u rekordnom transferu teškom 222 miliona eura, taj posao već uzdrmao odnose snaga na nogometnoj mapi, a dovedu li još dvojicu igrača koje planiraju, Parižani će doista imati najjaču momčad svijeta.

Nakon što je uspješno zgotovio posao desetljeća, Nasser Al-Khelaifi odlučio je pokušati dovesti još dva superstara u Grad svjetla, nakon jednog od najboljih napadača na svijetu, dovodi jednog od najboljih golmana te je jednog od najboljih mladih igrača na kugli zemaljskoj.

Trenutno je u Madridu, ali ne u „bijelom dijelu“, nego u „crveno-bijelom“, naime pregovara oko otkupa ugovora Jana Oblaka, koji bi trebao sjajno komplimentirati zvijezdama u PSG-ovoj momčadi, jer su Alphonse Areola i Kevin Trapp prosječni čuvari mreže, a najbolja momčad svijeta mora imati i jednog od najboljih među stativama.

Calciomercato piše kako će transfer biti težak 100 miliona eura, piše Germanijak. Živi bili pa vidjeli.

Priču o supermomčadi trebao bi zaključiti najbolji igrač francuskog prvenstva prošle sezone, Monacov Kylian Mbappe, koji bi za 180 miliona eura trebao preseliti iz Monte Carla u francusku metropolu. Španska Marca piše kako su pregovori debelo odmakli, a francuski wunderkind navodno je dogovorio plaću od 12 miliona eura po sezoni.

Neymar je koštao 222 miliona eura, devetorica igrača iz šeikove momčadi snova su tu, nedostaju još dvojica, a za njih će pariški bogataši morati iskrcati još 280 miliona eura.

Oblak – Alves, Marquinhos, Thiago Silva, Kurzawa – Rabiot, Verratti, - Mbappe, Di Maria, Neymar - Cavani

Učitaj još novosti