01. 08. 2017 - 21:25
Igraču Zvezde idol je četnički ratni zločinac Draža Mihailović
907
Shares
Igraču Zvezde idol je četnički ratni zločinac Draža Mihailović

SAVIĆ NE KRIJE

Igraču Zvezde idol je četnički ratni zločinac Draža Mihailović

01. 08. 2017 - 21:25
0
Shares

Stoperu Crvene Zvezde Vujadinu Saviću idol je četnički vojvoda i ratni zločinac Dragoljub Draža Mihailović.
 
27-godišnji stoper beogradskog kluba s tim se pohvalio odgovarajući na pitanja u rubrici 'sasvim osobno' na službenom siteu Crvene zvezde.
 
Savić je tako odgovarao na random postavljena pitanja, o svemu i svačemu – o najdražoj utakmici koju je gledao u djetinjstvu, o igraču čiji bi dres volio imati, o tome kad je posljednji put zaplakao, a kad prešutio istinu, o omiljenom citatu iz filma… Posljednje pitanje glasilo je koga najviše cijeni iz srpske povijesti.
 
Bez previše okolišanja Savić je ispalio ime Draže Mihailovića.

Savić, a i svi oni koji se dive zločincu iz Drugog svjetskog rata, trebali bi znati barem neke osnovne stvari o Draži Mihailoviću.
 
Dragoljub Draža Mihailović, među svojim pristašama poznat i kao "čiča Draža", bio je srpski rojalist koji je u travnju 1941. organizirao četničku vojnu formaciju koja se najprije borila protiv sila osovine predvođenih nacističkom Njemačkom, a kasnije s njima surađivala. 
 
Zbog kolaboracije s fašistima, Mihailović je nakon Drugog svjetskog rata uhićen, te proglašen krivim za veleizdaju i ratne zločine, zbog čega ga je Jugoslavija osudila na smrt streljanjem. Ubijen je u Beogradu u srpnju 1946. godine, a ni danas nije poznato gdje je pokopan.
 
Jedinice kojima je zapovijedao tijekom Drugog svjetskog rata počinile su brojne stravične zločine nad zarobljenicima, ali i civilima, pretežno Hrvatima i Muslimanima, piše Index.hr.
 
Prije dvije godine Viši sud u Beogradu rehabilitirao je zločinca Dražu čiji je pokret odgovoran za smrt tisuće nevinih. Prema hrvatskom ekonomistu i demografu Vladimiru Žerjaviću, četnici su u Drugom svjetskom ratu ubili oko 32.000 Hrvata i 33.000 Muslimana, hrvatski povjesničar Zdravko Dizdar navodi čak 200.000 ubijenih Hrvata i 100.000 Muslimana.

Učitaj još novosti