28. 07. 2017 - 20:28
Juventus ima ponudu da zaradi 200 miliona za par dana
907
Shares
 Juventus ima ponudu da zaradi 200 miliona za par dana

Juventus ima ponudu da zaradi 200 miliona za par dana

28. 07. 2017 - 20:28
0
Shares

Juventus je jedini veliki klub u Evropi koji se samofinansira. Naime, istraživanje italijanskih medija je pokazalo da su oni prethodnih nekoliko godina naplatili i dominaciju u Italiji i dva finala Lige šampiona, ali i da su uspjeli poslovati pozitivno kada je u pitanju dovođenje i prodaja igrača. Klub je u profitu, svi odaju priznanje Agnelliju koji je vratio klub u porodične ruke kada je upravljanje u pitanju i uspostavio apsolutnu dominaciju u Italiji.  

I ovog ljeta Juventus je, ako se računa kompletna kalendarska godina u plusu, računajući i januar i prodaje igrača, ali se navijači plaše klupskog stava, da svaki igrač može otići, ako misli da je negdje bolje. 

- Mi ne možemo da ih plaćamo deset miliona po godini, postoje kriteriji i budžet. To je naš stav, svakako da nije lako, ali svako ko hoće da ode, može, uz obeštećenje, a nikada ne prodajemo zvijezde koje žele ostati - ponovio je nedavno Agnelli.  Vidjeli smo na primeru Bonuccija, mada je on eliminiran zbog stvari koje sa fudbalom nemaju veze, Juventus nije imao kud, željeli su ga prodati u Premiership, ali je on odbio da ide u Englesku,prenosi Avaz. 

Sada imaju dvije ponude Najveća ponuda u historiji za jednog defanzivca, Chelsea nudi 68 miliona za Alexa Sandra. On bi u Engleskoj zarađivao duplo više nego sada, mada mu je Juve ponudio novi ugovor. Druga je za Paula Dybalu. I United i Barcelona žele "La Hoju". 

Juventus ga neće prodati, ali priča se da su klubovi kontaktirali agenta i da im je on poručio da bi suma od oko 130 miliona eura bez bonusa bila dovoljna da Juve pregovara. Dybala bi morao imati platu od 12 ili 13 miliona po godini, a u Juventusu trenutno zarađuje sedam.  

Jasno, ako bi prodao ove igrače, Juve bi mogao se mogao oprostiti od dominacije u Italiji i bilo kakve šanse u Evropi da se konačno domogne Lige šampiona, ali kako smo već spomenuli, prodavali su Inzaghija, Zidanea, Pogbu, 2006. su poslije ispadanja u Seriju B rasprodali gotovo sve i samo nekoliko godina kasnije se vratili na vrh..

Učitaj još novosti