07. 07. 2017 - 19:03
NEVJEROVATAN MEČ: Gabi Garcia ostala bez pobjede u...
907
Shares
NEVJEROVATAN MEČ: Gabi Garcia ostala bez pobjede u najbizarnijoj borbi do sada!

Kickboxing

NEVJEROVATAN MEČ: Gabi Garcia ostala bez pobjede u najbizarnijoj borbi do sada!

07. 07. 2017 - 19:03
0
Shares

Borba između Gabi Garcie i Megumi Yabushite završila je bez pobjednice, nakon što je Brazilka svoju protivnicu onesposobila ilegalnim udarcem.

Kada tražite nešto čime bi ste opisali bizarno u borilačkim sportovima, najčešće će vam se pojaviti dva pojma, Japan i Gabi Garcia. Kada se to dvoje spoji u jedno, onda nastane nešto kao ovo što se dogodilo danas. Garcia je nastupila u kickboxing meču protiv 45-godišnje protivnice sa sedam poraza u nizu. Ali, što je još bitnije, protiv fizički nevjerojatno manje borkinje.

Garcia je otvorila meč koristeći svoju visinu te je koljenima radila štetu protivnici. Nakon jedne serije je Japanka pala na koljena te ju Gabi pogađa ilegalnim soccer kickom, nakon čega joj je oduzet bod. Japanka se uspjela oporaviti, ali meč je završio vrlo brzo nakon toga. Garcia je protivnicu poslala u knockdown te ju još jednom udarila i nokautirala soccer kickom. Budući da je riječ o kickboxing meču, naravno da je riječ o ilegalnom udarcu, no Brazila nije diskvalificirana, nego je borba poništena, odnosno proglašena je kao “no contest”. Nakon ovakvog ishoda i dva puta iste pogreške, postavlja se pitanje da li je Gabi uopće bila svjesna u kojem se sportu bori.

I za kraj, najbizarniji trenutak svega možete vidjeti na kraju videa, kada je Gabi zagrlila svoju protivnicu. Njen biceps doslovno je jednake veličina kao glava 45-godišnje hrabre Japanke. Mislimo da smo rekli dovoljno, na vama je da pogledate video.

 

Učitaj još novosti