05. 07. 2017 - 15:28
TUZLANKE SVE JAČE PRED CHALLENGE CUP: Šejla Kararić je peto...
907
Shares
TUZLANKE SVE JAČE PRED CHALLENGE CUP: Šejla Kararić je peto pojačanje popularnih Labudica!

Rukomet

TUZLANKE SVE JAČE PRED CHALLENGE CUP: Šejla Kararić je peto pojačanje popularnih Labudica!

05. 07. 2017 - 15:28
0
Shares

Lijevo krilo prijedorske Mire, rukometašica Šejla Kararić (27), u narednoj sezoni branit će boje tuzlanskog Jedinstva AtlasRelaxa.

Iz iste ekipe u redove "labudica" stiže i lijevi bek Adrijana Damjanović (26). Kararić je danas potpisala jednogodišnji ugovor, kao peto pojačanje Jedinstva na pragu nove sezone.

"Nisam se mnogo dvoumila kada me u Tuzlu pozvao bivši direktor Elmir Grabčanović. Iako sam imala ponude još nekoliko klubova, odlučila sam se za ekipu koja ima visoke ambicije. Tome se radujem, pogotovo što ćemo nastupiti i u Challenge cupu", izjavila je za Fenu Šejla Kararić.

Na lijevom krilu „uskočit“ će umjesto Brčanke Sanje Katić. Većinu tuzlanskih igračica poznaje iz ranijih utakmica.

"Igračice znam iz međusobnih susreta, ali Tuzlu ne poznajem dobro. Dolazile smo odigrati utakmicu i to je obično bio put od autobusa do dvorane i obratno. Sada ću upoznati grad i ljude", kaže.

Šejla Kararić će biti jedan od aduta ekipe Damira Cipurkovića, novog trenera Jedinstva AtlasRelaxa.

"Trudit ću se da opravdam dolazak u Tuzlu. Vjerujem da je moj novi klub sposoban osvojiti naslov prvakinja i Kup BiH. Tuzla je zaslužila da se oba trofeja vrate u ovaj grad", smatra nova akvizicija kluba iz „grada soli“. Mada ne vodi strogu statistiku učinka na utakmicama, Šejla Kararić tvrdi da postiže 5-6 golova po utakmici. 

 

Učitaj još novosti