03. 07. 2017 - 17:49
SJAJAN REZULTAT: Sandro Krešić osvojio bronzanu medalju na...
907
Shares
SJAJAN REZULTAT: Sandro Krešić osvojio bronzanu medalju na Svjetskom kupu u Umagu

Karate

SJAJAN REZULTAT: Sandro Krešić osvojio bronzanu medalju na Svjetskom kupu u Umagu

03. 07. 2017 - 17:49
0
Shares

Karatist Sandro Krešić, član kluba "DO" Tuzla, okitio se na tek završenom Svjetskom kupu u Hrvatskoj brončanom medaljom i tako je ostvario izvanredan uspjeh za bh. karate sport.

Završena smotra najboljih karatista svijeta u Umagu (od 30. VI do 2. VII.) okupila je oko 2.500 natjecatelja iz 170 zemalja. Na ovom prestižnom prvenstvu učestvovao je i Karate Klub „DO“ iz Tuzle sa tri predstavnika. Sandro Krešić završio je kao treći na svijetu osvojivši brončanu medalju u teškoj kategoriji za uzrast U-14.

Krešić je u travnju ove godine postao prvak države, a u svibnju prvak Balkana, tako da je bronca iz Umaga nastavak sjajnog niza rezultata ovog mladog jaratista. Treba istaknutii dobar nastup Tuzlanke Melihe Đulović, mlađe kadetkinje U-14 u kategoriji -42 kg, koja je nakon tri pobjede eliminirana u 4. kolu u borbi za medalju, ali se na kraju  našla u krugu deset najboljih na svijetu. Trener ekipe "DO" Anto Krešić u Umagu je uspješno položio testove i postao akreditirani evropski i licencirani svjetski trener, saopćeno je iz Karate kluba "DO" Tuzla.

 

Učitaj još novosti