23. 06. 2017 - 10:42
SVI ĆE SE PONOVO TRESTI OD STRAHA: Evo kako bi mogla izgledati...
907
Shares
SVI ĆE SE PONOVO TRESTI OD STRAHA: Evo kako bi mogla izgledati nova Barcelona

SVI ĆE SE PONOVO TRESTI OD STRAHA: Evo kako bi mogla izgledati nova Barcelona

Index.hr
23. 06. 2017 - 10:42
0
Shares

Ovo ljeto moglo bi biti presudno za Barcelonu. Lionel Messi nakon ispadanja u Ligi prvaka poručio je upravi kluba da želi velike promjene u igračkom kadru, a već se dogodila promjena na klupi jer je Luisa Enriquea zamijenio Ernesto Valverde. 

Očekuje se da katalonski div u aktualnom prijelaznom roku dovede trojicu ili četvoricu igrača, ali da bude riječ o igračima koji odmah mogu upasti u prvih 11.

Zasad je najbliži Barceloni Hector Bellerin, nogometaš Arsenala koji bi trebao riješiti Valverdeov najveći problem - poziciju desnog beka. Veći dio prošle sezone na toj poziciji je igrao Sergi Roberto, ali je izvjesno da će se on sljedeće sezone vratiti u vezni red i osloboditi mjesto Bellerinu, nogometašu koji je rođen u Barceloni i koji je iz Barcelonine škole nogometa otišao u London 2011. godine. 
 
Vezni red Barcelone je ono zbog čega su se godinama tresli suparnici i utakmice s Kataloncima gubili još u svlačionici. Posljednjih sezona Barcelona ima problem u veznom redu i ovog ljeta ga želi riješiti dovođenjem Marca Verrattija. Navodno su Barcelona i sjajni talijanski veznjak sve dogovorili, ali PSG (još uvijek) odbija prodati jednog od svojih najboljih igrača.
 
Zamislite samo sredinu terena s Verrattijem i Sergiom Busquetsom, a ispred njih Leo Messi kojeg Valverde vidi na poziciji ofenzivnog veznog!

 Katalonci pregovaraju i s Ousmaneom Dembeleom, 20-godišnjim ofenzivcem Borussije Dortmund. U njemu u Barceloni vide Messijeva nasljednika i budućeg osvajača Zlatne lopte. Barcelona želi Dembelea, on želi u Barcelonu, ali Katalonci imaju isti problem kao s Verrattijem - Borussia poručuje da francuski reprezentativac nije na prodaju. Očito će Barcelona ponudom morati "izbiti iz cipela" Nijemce...
 
Tako da bi nova Barcelona s tri pojačanja mogla izgledati ovako:

A tek klupa... U ovoj momčadi nema mjesta za legendu kluba Andresa Iniestu, Ivana Rakitića i Andrea Gomesa koje Valverde ne želi prodati, Sergija Roberta, Gerarda Deulofeua i mnoge druge koji bi u većini europskih momčadi bili među bitnijim igračima. 

Učitaj još novosti