16. 06. 2017 - 18:45
ČEŠKI GOROSTAS: Koller je na golu zamijenio Lehmanna i...
907
Shares
ČEŠKI GOROSTAS: Koller je na golu zamijenio Lehmanna i Ballacku

Situacija koje se vrijedi prisjetiti

ČEŠKI GOROSTAS: Koller je na golu zamijenio Lehmanna i Ballacku "skinuo" bombu koju su svi vidjeli u mreži!

16. 06. 2017 - 18:45
0
Shares

Priča o prvom pravom fudbalskom gorostasu Janu Kolleru, napadaču koji je na 138 utakmica za Borussiju iz Dortmunda postigao 59 golova, a u karijeri na 574 utakmice postigao 254 gola.

Bio je neobična pojava za najpopularniji sport na svijetu. Sa svojih 202 cm više je ličio na košarkaškog centra nego napadača. Ipak, brzo je demantovao sve kritičare i dokazao da se radi o rasnom strijelcu, ali ne samo čovjeku koji je zadužen da teroriše protivničke golmane, već i da zamijeni svog čuvara mreže kad istog napadnu dječije bolesti.

Naime, u sezoni 2002-2003 tokom velikog derbija na starom Olimpijskom stadionu u Minhenu snage su odmjerili Bayern i Borussia, a golman ‘milionera’ Jens Lehmann je zaradio crveni karton početkom drugog dijela igre pri rezultatu 2:1 za Bavarce. Trener Borussije nije imao pravo na izmjenu, te je na gol stao napadač Jan Koller.

Kada su svi mislili da će Bayern sad do vrha napuniti mrežu velikog rivala, Čeh je počeo da pravi čuda. Na kraju u legendu je ušla njegova odbrana ‘bombe’ Michaela Ballacka u završnici utakmice, intervencija kojom bi se danas podičio i legendarni Buffon.

 

Učitaj još novosti