14. 06. 2017 - 14:29
OTJERAO PRAVNE ZASTUPNIKE: Zdravko Mamić će se braniti sam,...
907
Shares
OTJERAO PRAVNE ZASTUPNIKE: Zdravko Mamić će se braniti sam, oduzeo punomoć dosadašnjim advokatima!

Slučaj "Mamići"

OTJERAO PRAVNE ZASTUPNIKE: Zdravko Mamić će se braniti sam, oduzeo punomoć dosadašnjim advokatima!

14. 06. 2017 - 14:29
0
Shares

Suđenje na Županijskom sudu u Osijeku prekinuto je jer je Zdravko Mamić oduzeo punomoć svojim advokatima Jadranki Sloković i Čedi Prodanoviću te je rekao da će se u sudnici braniti sam.

U Osijeku se danas trebalo nastaviti suđenje Zdravku i Zoranu Mamiću, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću i porezniku Milanu Pernaru, koje USKOK tereti da su oštetili Dinamo za nešto manje od 116 miliona kuna, a državni budžet za barem 12,2 miliona kuna neobračunatog i neplaćenog poreza. Ispitivanjem hrvatskog reprezentativca i fudbalera engleskog Liverpoola Dejana Lovrena i njegovih roditelja na osječkom Županijskom sudu nastavlja se suđenje braći Mamić, Vrbanoviću i Pernaru.

I u slučaju Dejana Lovrena riječ je o transferu iz 2010., kada je otišao u francuski Lyon, uz odštetu od 66 miliona kuna. Dejan Lovren trebao bi govoriti o raspodjeli oko 26 miliona kuna od transfera u francuski klub. Kako se čulo i na jučerašnjem ročištu, sporno je to da se 50 odsto od transfera koje je pripalo fudbalerima dijelilo s optuženicima. I Lovrenu je, prema USKOK-ovoj optužnici, protivzakonito isplaćeno 50 odsto tog iznosa. U optužnici stoji da je veći dio toga novca završio u rukama Zdravka i Zorana Mamića.

I u tom slučaju USKOK tvrdi da je aneks ugovora o transferu sklopljen naknadno, nakon što se Lovren odrekao svih prava od Dinama, te da je čak na tom ugovoru nevjerodostojan Lovrenov potpis. Kapiten hrvatske fudbalske reprezentracije Luka Modrić u utorak je na osječkom Županijskom detaljno svjedočio o svojoj saradnji i odnosu s bivšim čelnikom Dinama Zdravkom Mamićem, a iako je potvrdio da mu je nakon prelaska u Tottenham davao gotovinu, Mamić je njegovo svjedočenje na kraju nazvao “najdivnijim i najpoštenijim”.

Učitaj još novosti