12. 06. 2017 - 15:40
SENAD MUJKANOVIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK SLOBODE: Cilj ove sezone...
907
Shares
SENAD MUJKANOVIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK SLOBODE: Cilj ove sezone Liga za prvaka, za stogodišnjicu kluba pohod na titulu!

Premijer liga BiH

SENAD MUJKANOVIĆ OSTAJE PREDSJEDNIK SLOBODE: Cilj ove sezone Liga za prvaka, za stogodišnjicu kluba pohod na titulu!

12. 06. 2017 - 15:40
0
Shares

Iako je prije nekoliko dana najavljivao povlačenje sa predsjedničke funkcije u FK Sloboda, Senad Mujkanović je na današnjoj prozivci prvotimaca otkrio da ostaje prvi čovjek Crveno – crnih.

“Nije sada vrijeme za promjene. Jednostavno, nije se pronašlo drugo rješenje i odlučio sam ostati tu”, izjavio je Mujkanović otkrivši da je ovogodišnji cilj Kluba plasman u Ligu za prvaka:

“Ove sezone to nam je cilj, ali za stogodišnjicu kluba idemo u borbu za titulu. Tada ćemo se snažno pojačati i uložiti više sredstava u ekipu.”

Na upit novinara kakva je situacija sa dobijanjem licence za nastup u Premijer ligi BiH, obzirom da su Tuzlaci dobili uslovnu licencu, predsjednik Slobode je rekao:

„To je tema o kojoj se može pričati nadugo i naširoko. Imali smo žestoke razgovore sa Savezom, čak je i predsjednik Saveza zvao gradonačelnik. Uglavnom, pronašli smo kompromis. Što se tiče napisa Sindikata, mene lično zanimaju kao lanjski snijeg”, istakao je Mujkanović, te se dotakao i slučaja Asima Zeca za koga su najavili da prelazi u Željezničar:

“Zec ima sporazum sa nama u kome stoji da će produžiti saradnju. To ćemo pokazati. Mi ćemo svakako poduzeti zakonske mjere da zaštitimo Slobodu. Ići će i tužbe protiv pojedinih fudbalera, da vrate novac koji su uzeli, a nisu ništa odigrali. Staćemo u kraj praksi koja donosi štetu Klubu”, zaključio je predsjednik FK Sloboda najavivši održavanje klupske skupštine najkasnije za dvadesetak dana.

Učitaj još novosti