07. 06. 2017 - 17:59
ASMIR BEGOVIĆ O MEČU U ZENICI: Moramo odigrati pametno i...
907
Shares
ASMIR BEGOVIĆ O MEČU U ZENICI: Moramo odigrati pametno i skoncentrisano do samog kraja!

Čuvar mreže Zmajeva

ASMIR BEGOVIĆ O MEČU U ZENICI: Moramo odigrati pametno i skoncentrisano do samog kraja!

07. 06. 2017 - 17:59
0
Shares

U petak 9. juna naša reprezentacija igra jednu od najvažnijih utakmica ovih kvalifikacija. Na Bilinom polju gostuje Grčka protiv koje moramo osvojiti puni plijen ako želimo zadržati nade za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Asmir Begović, zamjenik kapitena naše reprezentacije, ističe da će jedan od presudnih faktora biti podrška naših vjernih navijača.

“Znamo da nas očekuje teška utakmica. Grci su ozbiljna i kvalitetna reprezentacija sa dobrim trenerom. Mi igramo kući i mnogo će nam značiti podrška navijača. Moramo odigrati pametno i skoncentrisano do samog kraja. Oni će kao i obično biti više posvećeni defanzivi i kontra napadima. Na taj način su osvojili bod u Belgiji. Ako mi uradimo sve kako treba ostvarićemo i pozitivan rezultat”, rekao je Asmir u razgovoru za zvaničnu stranicu Nogometnog saveza naše države.

Prije dolaska na okupljanje Begović je potpisao za Bournemouth.

“Bitno mi je bilo da sam riješio svoju budućnost prije dolaska na pripreme i skoncentrisan sam isključivo na reprezentaciju. Radujem se i nastupima u novom klubu. Osjećam se vrlo dobro i spreman sam za utakmicu sa Grčkom.”

 

 

Učitaj još novosti