23. 05. 2017 - 16:13
NA PIRINEJIMA SE NE SMIRUJU STRASTI: Jesu li se defanzivci...
907
Shares
NA PIRINEJIMA SE NE SMIRUJU STRASTI: Jesu li se defanzivci Malage namjerno sklanjali igračima Reala kako bi ovi postigli gol?!

Primera Division

NA PIRINEJIMA SE NE SMIRUJU STRASTI: Jesu li se defanzivci Malage namjerno sklanjali igračima Reala kako bi ovi postigli gol?!

23. 05. 2017 - 16:13
0
Shares

Fudbaleri Reala pobijedili su Malagu sa 2:0 u posljednjoj utakmici Primere i osvojili 33. šampionsku titulu.

Madriđani su trijumfovali sa 93 boda, tri više od Barcelone, koja je u posljednjem kolu pobijedila Eibar 4:2. Oni koju su pažljivo pratili meč Reala i Malage bili su u čudu u pojedinim trenucima meča. Naročito kada su igrači Malage bili pred svojim golom.

Tokom meča igrači sredine terena i napadači bili su solidni protov Reala, oni su šutirali 19 puta ka golu gostiju, a najopasniji je bio bivši igrač Barselone Sandro. Ali, u odbrani je vladao pravi cirkus. Naročito kada je Mikel Villanueva propustio loptu kroz noge da bi ona došla do Ronalda, koji nije uspio da zatrese mrežu, ili kada se Villanueva i Luis Hernandez “nisu razumjeli” i kada su propustili loptu kroz posljednju liniju odbrane za 0:1

.

Sumnja da nešto nije bilo u redu na ovom meču ima i svoju predigru. Šeik Abdulah bin Naser bin Abdulah al Ahmed al Tani, vlasnik Malage, nekoliko kola prije kraja Primere na svom profilu na Twitteru ostavio je poruku da “Katalonsko smeće neće prismrditi trofeju”, kao odgovor na brojna pitanja da li će pomoći Barceloni u šampionskoj trci, s obzirom da njegovoj rasterećenoj Malagi u posljednjem kolu dolazi Real.

Ulje na vatru dolio je trener Malage Michel, igračka legenda Reala. Novinari su ga pitali da li se sjeća utakmice iz 1992. godine kada je bila slična situacija, a Real je s prednošću od jednog boda gostovao Tenerifama, na čijoj klupi je sjedila još jedna legenda “kraljevskog kluba” Jorge Valdano. Real je tada vodio 2:0 na poluvremenu, ali su Tenerife okrenule rezultat i “poklonile” titulu Barceloni. Odgovor Michela sve je iznenadio: “Ja sam mnogo veći Realovac od Valdana(?!)”. 

Kada je razmislio šta je izgovorio, Michel je pokušao da se ispravi: “Nadam se da će Real da postane prvak prije posljednjeg kola. Bolje da dočekamo šampiona, nego da moram da pobijedim moj klub”.

 

Učitaj još novosti