19. 05. 2017 - 15:33
BIVŠI REPREZENTATIVAC U AKCIJI POMOĆI MUHAMEDU TALIĆU: Kupili...
907
Shares
BIVŠI REPREZENTATIVAC U AKCIJI POMOĆI MUHAMEDU TALIĆU: Kupili Džekine zastavice i tako donirali 1.000 eura za liječenje mladog nogometaša!

Humanost na djelu

BIVŠI REPREZENTATIVAC U AKCIJI POMOĆI MUHAMEDU TALIĆU: Kupili Džekine zastavice i tako donirali 1.000 eura za liječenje mladog nogometaša!

19. 05. 2017 - 15:33
0
Shares

Edin Džeko, kapiten reprezentacije i zvijezda Rome, među prvima se uključio u akciju prikupljanja pomoći za teško bolesnog mladog nogometaša Muhameda Talića (14), za čije liječenje u inostranstvu je potrebno 220.000 eura, što je dojučer bila nemoguća misija za Muhamedovu porodicu.

Za Džekinom gestom krenuli su još neki “zmajevi”, bh navijači, bh. dijaspora, sportski radnici… I sportski novinari su pokrenuli akciju prikupljanja dresova, od čije prodaje sav prihod ide za liječenje dječaka iz mjesta Šehovci kod Sanskog Mosta.

U akciju se uključio još jedan Džeko. Jasmin Džeko, bivši reprezentativac, nekadašnji as Osijeka, Dinama i austrijskih klubova, sa svojim prijateljima odlučio je pomoći Muhamedu.

– Želim pokloniti svoje zastavice koje sam kao kapiten sakupljao za igračke karijere. Imam ih dvadesetak i više, Kako radite aukciju nadam se da će nekome biti interesantne. Suosjećamo s bolom koji je zadesio Muhameda i njegovu porodicu. Najvažnije da dijete ide na liječenje i što prije se zdrav vrati svojoj kući – napisao je Jasmin Džeko u sms poruci organizatorima akcije prikupljanja sportskih rekvizita koji će biti prodati na aukciji a novac proslijeđen za liječenje dječaka Muhameda.

Nije se dugo čekalo da se javi kupac. Prije nego su zastavice i došle, javili su se Džekini prijatelji. I napravili zaista potez za svaku pohvalu.

– Moji prijatelji, poslovni ljudi iz Villaha, veliki humanisti izrazili su želju da kupe zastavice i da iznos uplate na Muhamedov račun, kazao je Jasmin.

Džeko i prijatelji su iznenadili s jednim uslovom.

– Moji prijatelji, odnosno Maidin i Nusreta Halilović i njegov komšija Slaviša i Jasminka Mišić, biznismen iz Srbije, zastavice slavnih klubova su kupili i novac uplatiti za Muhamedovo liječenje, a potom će iste te zastavice pokloniti za aukciju, kako bi se ponovo prodale. Na taj način žele da se sakupi što više za Muhamedovo liječenje- izjavio je Jasmin Džeko.

Maidin i Nusreta su vlasnici auto kuće Citroen sud u Villahu. Halillovići i Mišići s Jasminom Džekom uživaju zavidan ugled u Austriji i pomažu u brojnim humanitarnim akcijama.

Učitaj još novosti