14. 05. 2017 - 18:02
VELIKA NAGRADA ŠPANIJE: Hamilton do pobjede u 44. krugu,...
907
Shares
VELIKA NAGRADA ŠPANIJE: Hamilton do pobjede u 44. krugu, Wettel mu gledao u leđa

F1

VELIKA NAGRADA ŠPANIJE: Hamilton do pobjede u 44. krugu, Wettel mu gledao u leđa

14. 05. 2017 - 18:02
0
Shares

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton ostvario je veliku pobjedu na VN Španije. To je bilo njegovo drugo slavlje u ukupno petoj utrci ove sezone. Veliku borbu vodio je sa Sebastianom Vettelom i na kraju uspio pobijediti Nijemca koji je zauzeo drugo mjesto dok je na podiju kao trećeplasirani završio Daniel Ricciardo.

Utrka je imala dva dijela: u jednom je dominaciju pokazao Vettel, a u drugom Hamilton. Na samom startu Nijemac je prestigao Britanca, a ključni dio utrke dogodio se kada je na stazu izašao “virtual safety car”. Mercedes je to iskoristio da zamijeni gume Hamiltonu, a prednost Vettela od osam bodova spala je na samo pola sekunde.

U trenutku kada je Nijemac izlazio iz boksa u borbi za prvo mjesto došlo je do kontakta, Nijemac je zadržao prvo mjesto no Hamilton ga je prestigao u 44. krugu i do kraja zadržao prvo mjesto.

Zbog kvara na motoru Bottas je treću poziciju “predao” Ricciardu, a nakon kontakta sa prošlogodišnjim pobjednikom, Verstappenom, Raikkonen je napustio utrku na samom startu. Sergio Perez je završio kao četvrti ispred Estebana Ocona, a ostala mjesta su popunili Nico Hulkenberg i Carlos Sainz, Pascal Wehrlein, Danil Kyvaat i Roman Grosjean.

Učitaj još novosti