25. 04. 2017 - 22:08
Ronaldo ne zna driblati, Messi ni u Top 5: Iznenađenje na...
907
Shares
Ronaldo ne zna driblati, Messi ni u Top 5: Iznenađenje na samom vrhu!

Ronaldo ne zna driblati, Messi ni u Top 5: Iznenađenje na samom vrhu!

25. 04. 2017 - 22:08
0
Shares

Međunarodni centar za sportsko istraživanje (CIES) napravio je veliku analizu najboljih driblera svijeta i došao je do vrlo zanimljivih rezultata.

Kada su driblinzi u pitanju, prvo ime koje će većini ljudi prvo pasti na pamet je argentinski čarobnjak Lionel Messi. Ono što omaleni napadač Barcelone radi s loptom u nogama je nevjerojatno, no još nevjerojatnije zvuči informacija da on nije najbolji dribler svijeta! Messi je tek šesti najbolji dribler na svijetu, ako je za vjerovati analizi Međunarodnog centra za sportska istraživanja (CIES).

Najvještiji nogometaš svijeta s loptom u nogama je 21-godišnji igrač Middlesbrougha Adama Traore! Riječ je o brzonogom španjolskom krilnom igraču koji cijele sezone izluđuje suparničke obrane i čini ih vrlo često smiješnima. Nažalost po Boro, ta njegova vještina zasada ne pomaže klubu u borbi za ostanak u Premierligi. CIES je do ovih podataka došao tako da je podijelio broj pokušaja driblinga s postotkom uspješnosti istih, prenosi dnrvnik.hr. Takav izračun daje kvantitativni i kvalitatvni rezultat odnosno perspektivu.

U Top 5 našli su se još Eden Hazard (Chelsea), Allan St-Maximin (Bastia), Neymar (Barcelona) i Wilfried Zaha (Crystal Palace), a zanimljivo službeno najboljeg nogometaša u 2016. godini, Cristiana Ronalda, nema ni u Top 100! Prema analizi CIES-a bolji dribler od Ronalda je i Kenijac Victor Wanyama...

Na diobi 53. mjesta našao se jedan jedini hrvatski nogometaš na popisu - Mateo Kovačić. On je pri 65 pokušaja driblinga bio uspješan u 69% slučajeva. Zanimljivo je isto tako da na popisu nema Ivana Perišića, po mnogima najboljeg hrvatskog driblera i jednog od ključnih igrača Intera.

 

Učitaj još novosti