21. 04. 2017 - 17:30
Promjene pravila u Seriji A oduševit će navijače
907
Shares
Promjene pravila u Seriji A oduševit će navijače

Promjene pravila u Seriji A oduševit će navijače

21. 04. 2017 - 17:30
0
Shares

Iako se ranije špekulisalo da ćemo već u finalu Kupa Italije vidjeti 'na djelu' video tehnologiju, do toga ipak neće doći, a iz Italijanskog saveza su poručili da im za to treba posebna dozvola FIFA-e. Dakle, uprkos tome što su se čelnici Juventusa i Lazija (ekipa koje će igrati u finalu) saglasili da nemaju ništa protiv video tehnologije u tom meču, do toga ipak neće doći. 

Ipak, iz Saveza su saopštili da će već od naredne sezone ova tehnologija postojati te će se primjenjivati u najjačem rangu italijanskog fudbala. 

"Novost je sljedeća: počinjemo sa video tehnologijom od naredne sezone u Seriji A. Čekamo trenutno dozvolu od FIFA-e. U finalu Kupa Italije neće biti video tehnologije", navodi se u saopštenju Nogometnog saveza Italije. 

Ako je do sada kod bilo koga postojala sumnja kada je u pitanju video tehnologija, ona je definitivno nestala u utorak navečer kada su svi navijači, računajući i one Realove, žalili za Bayernom. Div iz Minhena je imao u šaci Kraljeve iz Madrida, sve dok sudija nije presudio na stranu domaće ekipe. Namjerno ili ne, nije bitno, ali video tehnologija to, u svakom slučaju, ne bi dopustila. 

Učitaj još novosti