19. 04. 2017 - 17:32
(VIDEO) DA LI JE U PITANJU TEORIJA ZAVJERE: Meč na Camp Nou...
907
Shares
(VIDEO) DA LI JE U PITANJU TEORIJA ZAVJERE: Meč na Camp Nou sudi Holanđanin koji je Juventusu podijelio tri crvena kartona!

Liga prvaka

(VIDEO) DA LI JE U PITANJU TEORIJA ZAVJERE: Meč na Camp Nou sudi Holanđanin koji je Juventusu podijelio tri crvena kartona!

Sport.ba
19. 04. 2017 - 17:32
0
Shares

Bjorn Kuipers od 20.45 sati čak 44. put sudi utakmicu Lige prvaka, uzvrat četvrtfinala Barcelona - Juventus, nakon što je u prvoj utakmici Juve pobijedio 3:0.

Katalonci ga vole "skoro kao Cruyffa"

Holanđanin spada među njegove brojne sunarodnjake omiljene u Barceloni, dok ga Juventus pamti po crvenim kartonima, a njihov trener ga se ne želi sjećati, piše Index.hr.

Odmah na početku penal za Barcelonu

Prije pet godina, u uzvratu četvrtfinala LP-a koje se također igralo na Camp Nouu, Guardiolina Barcelona, aktualni prvak Europe, dočekala je Milan nakon 0:0 u prvom susretu na Meazzi. Kuipers je dosudio penal za Barcu iz kojeg Messi pogađa za vodstvo, ali Nocerino izjednačava na 1:1.

Pet minuta prije kraja prvog dijela, Kuipers izmišlja novi penal za Barcu, a Messi donosi novo vodstvo koje je, s Iniestinim golom na početku drugog dijela, dotuklo Milan. 
 
Allegri, tada trener Milana, nemoćno je gledao kako mu drugi, izmišljeni penal, uzima priliku za senzaciju
 
Rossonere je tada vodio Max Allegri koji će večeras na istom mjestu biti trener Juventusa.

Ibra bjesnio: "Ovo je sramota! UEFA želi finale Lige prvaka u kojem će igrati znate već koja dva kluba. Sada razumijem Mourinha kad govori ono što uvijek kaže nakon što igra s Barcelonom na Nou Campu!"
 
Zlatan Ibrahimović, napadač Milana, nakon meča bio je bijesan na suca: "Ovo je sramota! UEFA želi finale Lige prvaka u kojem će igrati znate već koja dva kluba. Ovo je zavjera! Sada potpuno razumijem Mourinha kad govori ono što uvijek kaže nakon što igra s Barcelonom na Nou Campu!"

Kuipers se nakon ovoga javno branio od Ibrinih napada: "Nekoliko ljudi zvalo me nakon utakmice i svi su hvalili moje suđenje" i time poprilično iznenadio javnost jer Uefa strogo brani sucima komentiranje mečeva koje vode.
 
U pamćenju velikog broja evropskih ljubitelja fudbalaa ostao je kao onaj koji je uništio Milan kod Barcelone koju je pogurao s dva penala.
 
Juventusu je u zadnje četiri utakmice pokazao tri crvena kartona
 
Juventusu je Kuipers ostao u potpuno suprotnom sjećanju nego Barceloni.

U martu 2010. godine na gostovanju kod Fulhama, u revanšu osmine finala Evropske lige, Staroj Dami je isključio čak dvojicu defanzivaca, Fabia Cannavara i Jonathana Zebinu, prvog definitivno prestrogo, a drugog zasluženo, zbog udaranja protivnika bez lopte. Juventus nije mogao izdržati s devetoricom, pa je Fulham pobijedio 4:1 i prošao u četvrtfinale. 
 
Četiri godine kasnije sudio je Juventusu u istoj fazi EL-a, prvu utakmicu protiv Fiorentine (1:1), ali godinu dana kasnije, novi susret s Juventusom i novi crveni karton, sada u grupi Lige prvaka kod Borussije Monchengladbach, gdje je isključio Hernanesa zbog grubog starta, ali su gosti s igračem manje sačuvali bod (1:1). 

Konačno, zadnji Juventusov meč pod Kuipersovim vodstvom bio je ove sezone, također u grupi LP-a, u domaćem remiju (1:1) s Lyonom, kada se Juventusu čak smilovao i dosudio penal. 

Učitaj još novosti