14. 04. 2017 - 18:34
RONALDO SILOVAO DJEVOJKU: Cristiano se nagodio i sve ZATAŠKAO
907
Shares
RONALDO SILOVAO DJEVOJKU: Cristiano se nagodio i sve ZATAŠKAO

KUPIO SLOBODU

RONALDO SILOVAO DJEVOJKU: Cristiano se nagodio i sve ZATAŠKAO

14. 04. 2017 - 18:34
0
Shares

Fudbalska zvijezda Cristiano Ronaldo pristao je da plati 375.000 dolara ženi iz Sjedinjenih Država, koja ga je optužila za silovanje.

Zauzvrat, žena se obavezala da će zauvijek šutjeti o događaju koji se desio u jutarnjim satima 13. juna 2009. godine u apartmanu jednog luksuznog hotela u Las Vegasu.

Ovo proizlazi iz dokumenata dostavljenih nemačkom magazinu Špigl u okviru projekta "Football Leaks".

Ovaj projekat je nastao u okviru Evropske istraživačke mreže (EIC) čiji je dio Newsweek Srbija, članica Adria Media Grupe.

Prema ovim dokumentima, vansudski dogovor je postignut između dve strane 12. januara 2010. godine. Sporazum je u ime Ronalda potpisao njegov portugalski advokat Carlo Osorio de Castro, koji već dugi niz godina brine o pravnim poslovima fudbalera.

U dokumentima se Ronaldo vodi pod skraćenicom "gospodin D" dok je navodna žrtva silovanja zavedena kao "gospođa C".

Potpisivanjem dokumenta, žena koja je u vreme incidenta bila u svojim srednjim 20-tim godinama i čiji je identitet poznat novinarima koji su radili na priči, pristala je da povuče sve krivične prijave protiv Ronalda. Osim toga, ona se obavezala da Ronaldu dostavi spisak svih osoba kojima je pričala o navodnom silovanju. Pismeno je obećala da će "trajno uništiti ili izbrisati svi elektronske, pisane ili druge dokaze koji su nastali ili dobijeni kao rezultat navodnog događaja."

Dalje je dogovoreno da će žena imati pravo da napiše pismo Ronaldu, koje će mu pročitati njegov advokat. U pismu na šest stranica, u koje su novinari imali uvid, žena detaljno opisuje kako je ona doživjela navodno silovanje kao i povrede koje je tom prilikom zadobila.

Žena je policiji prijavila napad istog dana kada se i desio, što potvrđuju audio zapisi njenog poziva policiji Las Vegasa. Ona tom prilikom nije navela ime počinioca, već ga je oslovljavala kao "javnu ličnost", odnosno "sportistu". Ubrzo nakon toga, patrola policije došla je na mjesto gdje se žena nalazila. Policajac je u svom izvještaju naveo da ona želi da prođe proceduru uobičajenu za žrtve silovanja, što podrazumijeva uzimanje medicinskih dokaza i fotografija koje potvrđuju da je bilo povreda.

Ronaldo je odbio da komentariše slučaj, dok je njegov advokat kazao da “odbacuju sve optužbe kao netačne” dodajući da će njegov klijent “preduzeti sva sredstva da zaštiti svoja prava”, piše "Kurir"

NAJGLEDANIJI VIDEO DANAS NA PORTALU:

Učitaj još novosti
zatvori
VIDEO PREPORUKA