06. 04. 2017 - 22:12
KRALJ PREČKI I STATIVA: Najskuplji, ali i najnesretniji...
907
Shares
KRALJ PREČKI I STATIVA: Najskuplji, ali i najnesretniji nogometaš svijeta

KRALJ PREČKI I STATIVA: Najskuplji, ali i najnesretniji nogometaš svijeta

06. 04. 2017 - 22:12
0
Shares

Paul Pogba  ljetos je ušao u povijest. Manchester United za njega je Juventusu platio 105 milijuna eura odštete i tako Pogbu učinio najskupljim nogometašem u povijesti.

Već od ranije Pogbu se nije gledalo ni ocjenjivalo istim kriterijima kao ostale, ali dotadašnji teret jednog od najboljih veznjaka i mladih igrača na svijetu, postao je ništa u odnosu na ono što mu je navaljeno na leđa transferom.
 
Spomenuta rekordna cifretina pred Pogbu je postavila zahtjeve da na svakoj utakmici mora biti najbolji ili među najboljima. Naravno, činjenica da je plaćen 105 milijuna eura neće ga samim tim učiniti strijelcem i asistentom,prenosi Index. Pogba je u 42 nastupa za United ove sezone postigao sedam golova, a namjestio pet.
 
Ali, broj golova bio bi puno viši da Pogba ove sezone nije u svim natjecanjima za United čak devet puta tresao okvir gola, po čemu je neslavni rekorder među nogometašima engleskih klubova. Nogom, glavom, iz igre, slobodnjaka, škaricama... na sve načine pogađao je "aluminij" umjesto mreže.


Ne bi samo Pogba imao bolju statistiku da je umjesto greda i vratnica gađao koji centimetar niže, lijevo ili desno, nego bi i United stajao daleko bolje u borbi za naslov prvaka.
 
Kao što možete vidjeti na priloženom popisu, prečku je pogodio na dvije utakmice Manchestera u Premier League koje su završile neriješeno i na jednoj koju je United izgubio:
 
1. Watford, prvenstvo, Unitedov poraz 1:3, pogodio prečku nogom
 
2. Stoke, prvenstvo, 1:1, prečka glavom
 
3. Manchester City, Liga kup, pobjeda 1:0, stativa nogom
 
4. Tottenham, prvenstvo, pobjeda 1:0, stativa nogom
 
5. Sunderland, prvenstvo, pobjeda 3:1, stativa nogom
 
6. Middlesbrough, prvenstvo, pobjeda 2:1, stativa nogom (škaricama)
 
7. Hull, Liga kup, pobjeda 2:0, stativa nogom (slobodnjak)
 
8. St. Etienne, Europa Liga, pobjeda 3:0, prečka glavom
 
9. Everton, prvenstvo, 1:1, prečka glavom.

Učitaj još novosti