03. 04. 2017 - 11:17
"Reprezentaciju BiH preuzimam sa radošću"
907
Shares

"Reprezentaciju BiH preuzimam sa radošću"

03. 04. 2017 - 11:17
0
Shares

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, gospodin Duško Vujošević, danas se saopštenjem obratio javnosti u Bosni i Hercegovini povodom imenovanja za selektora muške košarkaške reprezentacije BiH. 

Zbog obaveza koje gospodin Vujošević ima, ovo će biti jedina izjava za javnost do zvaničnog predstavljanja selektora i njegovog Stručnog štaba u Sarajevu. 

Dragi ljubitelji košarke u Bosni i Hercegovini, 

Žao mi je što u ovom svečanom trenutku objavljivanja dogovora između KS BiH i mene o preuzimanju selektorske dužnosti, nisam u mogućnosti da budem sa vama. Imam svoje obaveze koje hoću da završim, a radujem se našem susretu u Sarajevu. 

Moram se oglasiti i nakon nekih komentara po novinama i internet portalima, a povodom moje odluke da prihvatim mesto selektora košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine. 

Bosna i Hercegovina je važan deo moga života, moga rada, moga bavljenja sportom. I neraskidiv deo onih uspomena, bez kojih bi moj život bio siromašniji. 

Ako je dopušteno da se poslužim rečima moga prijatelja Sinana Gudževića, Bosna i Hercegovina na geografskoj karti ima oblik srca. A srce toga srca je grad Sarajevo. Uvek sam sa radošću dolazio u taj grad - i kada sam vodio utakmice, i kada nisam.  A Sarajevo je, po mnogo čemu, bilo jedan od najlepših gradova  za ljudske susrete u Jugoslaviji. Jedinstvenoj i lepoj zemlji u kojoj sam se rodio i čiji nestanak je za mene jako bolan. 

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine preuzimam sa radošću i sa nadom da ću njenu košarku poboljšati, tako da će se ekipa kvalifikovati za velika takmičenja. Upravo radost i nada su dve stvari koje su presudno vodile moju odluku da se prihvatim selektorskog posla. Za taj posao imam i kvalifikacije i iskustva. Sve ću učiniti da ekipu koju budem vodio poboljšam i takmičarski načinim stabilno pobedničkom.

Učitaj još novosti