31. 03. 2017 - 20:43
ON JE NAJVEĆA GREŠKA REALA U HISTORIJI: Stručnjaci nisu...
907
Shares
ON JE NAJVEĆA GREŠKA REALA U HISTORIJI: Stručnjaci nisu prepoznali njegov talent! (FOTO)

ON JE NAJVEĆA GREŠKA REALA U HISTORIJI: Stručnjaci nisu prepoznali njegov talent! (FOTO)

31. 03. 2017 - 20:43
0
Shares

Real Madrid najtrofejniji je fudbalski klub na planeti, a i u prošloj sezoni osvojili su titulu prvaka Starog kontinenta. Brojni su igrači nakon iskustva igranja u Madridu naglašavali da je igrati za taj klub nešto posebno.

Real je Real, ali nije to mnogo značilo legendarnom kamerunskom napadaču Samuelu Eto'ou. On je u potrazi za minutama i takmičarskim fudbalom napustio prijestolnicu i sreću potražio u Mallorci. A kad je zaigrao za Barcelonu, postao je najbolji napadač svog vremena.

Igrajući za katalonski ponos osvojio je sve trofeje – nekoliko puta, a zabio je više od 100 golova. Nekoliko puta presudio je i Realu koji ga je odbacio i proglasio nedovoljno dobrim. Osveta je bila slatka, a nakon nekoliko fantastičnih godina u Camp Nou, prešao je u Inter gdje je nastavio sa sjajnim partijama, piše N1.

Potom je uslijedio odlazak u Rusiju, pa epizode u Premiershipu. Gdje god je igrao, bio je izvrstan, a svoj fudbalski hljeb danas zarađuje u Turskoj. A u Realu nakon njega mnogo oprezniji pa danas uglavnom prilikom velikih prodaja mladih igrača, u ugovore stavljaju klauzule prema kojima iste igrače mogu po povoljnim uvjetima vratiti u prijestolnicu. Tako je uostalom bilo s Alvarom Moratom koji je iz Juventusa proteklog ljeta stigao u matični klub.

Učitaj još novosti
zatvori
VIDEO PREPORUKA