18. 03. 2017 - 18:52
KO ĆE BITI NOVI PRVAK NAŠE DRŽAVE: Nastavak nogometne Premijer...
907
Shares
KO ĆE BITI NOVI PRVAK NAŠE DRŽAVE: Nastavak nogometne Premijer lige BiH 1. i 2. aprila

Rasplet sezone

KO ĆE BITI NOVI PRVAK NAŠE DRŽAVE: Nastavak nogometne Premijer lige BiH 1. i 2. aprila

Fena
18. 03. 2017 - 18:52
0
Shares

Utakmicama 22. kola završena je prva faza takmičenja u nogometnoj BH Telecom Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Učesnici Lige za prvaka i Lige opstanak bili su od ranije poznati, ali je nakon ovog kola poznat i konačani plasman klubova u završnici prvenstva u koju će ekipe prenijeti osvojene bodove iz prve faze.  

Nogometaši Zirinjskog, uprkos neočekivanom porazu u Mostaru od Metalleghea sa 2:0, u Ligi za prvaka će startovati sa čelne pozicije, dok je Sarajevo ubjedljivim porazom na Tušnju od Slobode sa 3:0, drugu poziciju prepustilo Željezničaru, koji je po drugi put u posljednja tri dana bio bolji od ekipe Radnika.

Klub iz Bijeljine ostao je na četvrtom mjestu, dok će ekipa Slobode u doigravanju startovati sa pete pozicije, nakon što je na šestu potisnula Krupu, koja je danas na gostovanju u Vitezu igrala bez golova.

Šest ekipa u Ligi za opstanak predvodi Široki Brijeg sa 26 bodova, druga je Mladost sa 23 boda, a slijede Vitez sa 23, Metalleghe 22,  te Čelik sa 13 i Olimpic sa 11 bodova.

Takmičenja u Ligi za prvaka i Ligi za opstanak startuju 1. i  2. aprila. Prvak i ekipe koje napuštaju elitno društvo biće pozanate 27. maja, nakon 10 odigranih kola.

Prvi od dva gradska derbija ekipe Željezničara i Sarajeva odigrat će 15. aprila na Grbavici u okviru 4. kola, dok će se susret na Koševu igrati 20. maja u 9. kolu.  

Parovi 1. kola (1. i 2. april):

Liga za prvaka:

Zrinjski - Krupa

Željezničar - Sloboda

Sarajevo - Radnik

Liga za opstanak:

Široki Brijeg - Olimpic

Mladost - Čelik

Vitez - Matalleghe

Učitaj još novosti