16. 03. 2017 - 23:24
RASPLET EVROPA LIGE: Lyon eliminirao Romu za četvrtfinale
907
Shares
RASPLET EVROPA LIGE: Lyon eliminirao Romu za četvrtfinale

Fudbal

RASPLET EVROPA LIGE: Lyon eliminirao Romu za četvrtfinale

Fena
16. 03. 2017 - 23:24
0
Shares

Nogometaši Ajaxa, Manchester Uniteda, Lyona, Schalkea i Anderlechta plasirali su se u četvrtfinale Evropske lige.

Lyon je u uzvratnoj utakmici u Rimu izgubio s 2:1 na stadionu Olimpico. Gosti su poveli preko Mouctara Diakhabyja u 16’, a samo minute poslije “Vučica” je poravnala preko Kevina Strootmana.

U vodstvo su Rimljani došli autogolom  Lucasa Tousarta u 60. minuti susreta što je bio i konačan rezultat. Francuski klub plasirao se dalje, jer su u prvom meču na domaćem terenu slavili s 4:2.

Manchester United je na Old Trafordu uspio savladati Rostova 1:0 golom Juana Mate iz 70. minute. U prvom okršaju ta dva tima bilo je 1:1, pa će United biti putnik u četvrtfinale.

Ajax je u Amsterdamu savladao ekipu Kopenhagena s 2:0 što im je omogućilo plasman u narednu fazu takmičenja jer je u prvoj utakmici bilo 2:1 za Dance. Golove za holandski tim večeras su postizali Bertrand Traore u 23’ i Kasper Dolberg u finišu prvog poluvremena.

Anderlecht je bio bolji ponovo od APOEL-a s 1:0, a istim rezultatm je zavšen i prvi susret u korist Belgijanaca. Strijelac večerašnjeg gola za Anderlecht bio je Frank Acheampong u 65. minutu.

U njemačkom dvoboju Schalke se uspio plasirati u četvrtfinale nakon što je u Monchengladbachu protiv Borusije uspio izboriti rezultat 2:2. Domaća ekipa je povela s 2:0 preko Andreasa Christensena u 26’ i  Mahmouda Dahouda u 45. minuti susreta. Međutim, Schalke je uspio izjednačiti golovima Leona Goretzka u 54’ i Nabila Bentaleba u 68’ iz penala.

 U prvom meču su dva tima remizirali 1:1, te zbog više postignutih golova u gostima Schalke ide dalje.

Ranije su plasman u narednu rundu takmičenja Evropske lige izborili Bešiktaš, Genk i Celta Vigo.

Izvlačenje parova četvrtfinala Evropske lige na rasporedu je sutra u 13 sati u sjedištu UEFA-e u Nyonu.

Učitaj još novosti